Чари і користь чаю з Тайваню

Заварений чай молочний улун

Багато любителів чаю у всіх куточках землі воліють контрастно виражений запах і смак. Назва одного з сортів чаю стало рушійною силою появи безлічі пов’язаних з ним легенд та небилиць. Мова піде про напої під назвою «молочний улун», про шкідливих і корисних властивостях якого ми конкретно поговоримо.

Ферментація його знаходиться в діапазоні між зеленим і чорним сортами напою. Яких тільки технологій з вирощування цього продукту не придумали донині! Існує хибна думка про те, що зібраний лист вимочують у молоці, це не більше, ніж розхожа байка.

Зміст

  • 1 У чому головна сила чаю?
  • 2 Роль для організму
  • 3 У яких випадках утриматися від застосування?
  • 4 Як зберегти корисні властивості?
  • 5 Вчимося правильної заварці

У чому головна сила чаю?

Добувають його з чайного куща з ім’ям «золота Квітка», сорт якого був вперше селекционирован в Тайвані приблизно 30 років тому. Урожай отримують чотири рази в році, але найбільш цінується осінній збір.

Сьогодні існує безліч різновидів напою молочний улун, рясно приправлених ароматизаторами і карамелями. Що поробиш – такі особливості сучасного попиту.

Що стосується властивостей, то такий чай нічим не поступається іншим сортам улуна (оолонга). Напій містить понад 4-х сотень корисних речовин, у тому числі, мінерали, вітаміни, амінокислоти і антиоксиданти, за змістом який молочний улун двічі перевершує традиційний чорний чай. У його складі кальцій, залізо, фосфор, селен, марганець, калій. Чудова користь і характеристика напою, по всій видимості, в наявності.

Роль для організму

Листя та заварений чайКлючові властивості цього чаю для людини наступні:

  • тонізуючий ефект для організму,
  • зміцнення судин, запобігання появи тромбів,
  • користь у виведенні шлаків і токсинів, очищення від радіонуклідів і важких металів,
  • сприятливу дію на роботу таких органів, як підшлункова залоза і селезінка,
  • зняття почуття тяжкості як наслідок переїдання, шкода від якого негайно позначається на функціонуванні травних органів,
  • відновлення втрачених сил, активізація імунних сил організму,
  • омолодження шкірних клітин.

Ще одна важлива користь чаю в тому, що він в цілому зміцнює наш організм і стінки кровоносних судин, а також служить відмінною профілактикою появи пухлин. Завдяки здатності виводити жири з організму, якими він володіє, молочний улун служить визнаним засобом для скидання зайвих кілограмів.

В яких випадках утриматися від застосування?

Пачка молочного улунаІснують певні протипоказання до вживання улуна у зв’язку з тим, що він може спровокувати шкоди для нашого організму.

Отже, не рекомендується приймати молочний улун годуючим і вагітним жінкам з-за високого вмісту в напої теїну, службовця природним алкалоїдом.

З тієї ж причини, слід утриматися особам із захворюваннями серця або серцево-судинної системи. Певну шкоду може викликати описаний чай при сезонних загостреннях виразкової хвороби, гастритів і т. п. Краще в цей період часу утриматися від його прийняття в їжу.

Ну і, мабуть, найбільш поширений шкоду від улуна, як і багатьох інших видів чаю – це прийом його на ніч перед сном, якщо немає необхідності в довгому пильнуванні. Тонізуючий напій може забезпечити тривалу безсоння у цьому випадку.

Як зберегти корисні властивості?

Для того щоб користь від вживання цього чаю була максимальною, а шкода – найменшим, важливо вміти правильно зберігати і заварювати такий сорт. Нам знадобиться герметично закривається ємність, бажано скляна. Її потрібно поставити в темному місці і спостерігати за тим, щоб не проникали сторонні запахи, а кришка забезпечувала щільне закриття.

Ще одна порада по нейтралізації та недопущення чужих запахів, а також регулювання вологості – просто додайте в посуд, де зберігається чай бамбуковий вугілля, який зможе забезпечити потрібну мікросередовище.

Вчимося правильної заварці

Користь від правильної технології заварки є не менш важливою, якщо ми говоримо про антиоксидантних і тонізуючих якості напою. Беремо молочний улун в кількості 1 чайної ложки на порцію чаю в фарфорову або глиняний посуд, яку попередньо обдаємо окропом, щоб не заважали сторонні запахи.

Заливаємо гарячою водою приблизно 95 градусів, але не окропом. Наполягаємо протягом хвилини. Першу заварку практично відразу ж зливають. Наступні 3 процедури не повинні перевищувати 50-60 секунд, а останні – не більше 1,5 хвилин тривалістю.

Якісний заварений молочний улун має ні з чим незрівняний присмак і бурштиново-жовтуватий відтінок. Випивши чашечку іншу, ви відчуєте, як освіжили власне дихання і поліпшили стан ротової порожнини.

Вважається, що молочний улун може заваритися до 7-8 разів і не тільки не буде приносити шкоду, а й дарувати кожен раз нові ароматні нотки смаку. І наостанок, користь від вживання улуна буде вище, якщо купувати і заварювати чай, який був оброблений не штучним ароматизатором, а справжньою молочною сироваткою.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *