Чому ж корисно і небезпечно червоне вино?

Червоне виное наливають у келих

Історія цього напою налічує вже не одне тисячоліття. І, тим не менш, його користь і шкода не дають спокою навіть нашим сучасникам.

Виноградне червоне вино люблять практично в кожному будинку. Інша справа, що у випадку з алкоголем, дотримання заходів буде як не можна до речі.

Зміст

  • 1 Корисні властивості напою
  • 2 Чим небезпечний алкоголь?
  • 3 Історія культури провини
  • 4 Сучасна медицина про користь напою
  • 5 Приклади цілющих настоянок

Корисні властивості напою

Згідно думки деяких світил у галузі охорони здоров’я і медицини, невелику кількість червоного вина здатне тонізувати і оздоровлювати людський організм. Їхні опоненти говорять нам про те, що шкода, заподіяна алкоголем, полягає в руйнуванні клітин. Ймовірно, користь цього напою залежить також від способу його приготування і фортеці.

Два келихи червоного винаОсновний вплив вина на наш організм полягає в продуктах бродіння і вітамінному його складі. Необхідні для нашого здоров’я елементи – це, насамперед, калій, фосфор, рубідій, титан, магній, йод, марганець. Не можна не відзначити наявність вітамінів В, С, РР. Було встановлено присутність в напої процианидов – речовин, які захищають і зміцнюють стінки людських судин.

Звичайно, для того, щоб не завдати шкоди власному організму, рекомендується вживати в добу не більше 100-150 грам цього чудового напою – червоного вина, сухого або напівсолодкого.

Лікарі навіть кажуть прямо про те, що корисно пити вино в періоди загострення інфекційних захворювань і вірусів, так як воно здатне зміцнювати імунну систему. Не даремно адже жінки традиційно вшановують цей алкогольний напій. Вважається, що він виробляє хороший холестерин, який є профілактикою захворювань серця і судин, тобто, знову ж таки корисний для здоров’я.

Чим небезпечний алкоголь?

Не варто недооцінювати той можливу шкоду, яким загрожує зловживання таким напоєм, як червоне вино:

  • по-перше, в гонитві за прибутком і здешевленням, ряд виробників не гребує додавати в готовий продукт этиловые спирти, руйнують мозок;
  • сам по собі алкоголь завдає шкоди нашому здоров’ю, оскільки містить хімічні сполуки, що викликають сонливість, головний біль і мігрень;
  • не можна забувати і досить значущою калорійності червоного вина. У 125 мілілітрах дієтологи нарахували цілих 80 кілокалорій. Пам’ятайте про це, щоб не дивуватися надбавці у вазі;
  • стоматологи кажуть про те, якої шкоди нашій зубної емалі може принести вино, особливо червоне. Пов’язано це з підвищеним вмістом кислот і цукру;
  • у значних кількостях цей продукт викликає розлади в роботі печінки і нирок, а також органів ШКТ;
  • вважається, що напій може завдати шкоди для психіки людини. Природно, коли мова йде про надмірних бенкети;
  • небезпечно вино, і навіть сухе, при наявності хронічних захворювань у чоловіків і жінок. Особливо це актуально для діабетиків, осіб, у яких виявлена подагра, а також у випадках хронічних захворювань нирок і печінки.

Історія культури провини

Червоне вино ллється в келихЗ іншого боку, від вживання червоного вина, є і певна користь. Насамперед, це пов’язано з тим, що виноград, як основна сировина, створений самою природою. Спочатку в нього закладено стільки корисних елементів і мінералів, що вони чинять свій вплив навіть і в продуктах бродіння. Сама історія налічує безліч прикладів, коли вино служило об’єктом шанування, навіть з боку церкви. Особлива користь напою з винограду обожествлялась настільки, що в давнину лікарі наказували брати його тричі на день, разом з основними прийомами їжі.

Якщо стародавні вчені знаходили, що червоне сухе вино здатне покращувати розумові здібності людини, зміцнювати фізичну силу й природну красу, то і в наші дні існує чимало послідовників даної концепції.

Перш за все, говорять про те, що головна користь для здоров’я – це вміст у вині антиоксидантів, що запобігають старінню. Дійшло до появи окремої лікувальної гілки в народній медицині, яку іменують винотерапія. Вважається, що, випиваючи від 2 до 4 чарок винної продукції, можна істотно знизити ризик виникнення інфаркту міокарда.

Сучасна медицина про користь напою

І це ще не все – користь вина для чоловіків і жінок полягає в зменшенні ризику інсульту мозку. Більше того, воно здатне бути профілактичним засобом від різних проявів онкології. В давнину було помічено, що в регіонах, де існувала культура регулярного споживання червоного вина, набагато менше поширювалися епідемії і завдавали менше жертв місцевому населенню.

Що говорять з цього приводу сучасні фахівці? Напої, що містять значну частку дубильної речовини, тобто вина з великою витримкою, чудово загоюють шлункові виразки, покращують роботу кишечника. У чоловіків і жінок спостерігається виведення токсинів з організму, знижується рівень холестерину. Ще один доведений факт – червоне сухе вино корисно тим, хто переніс значну дозу радіації.

Келих і пляшка червоного вина на столі з їжеюНедарма, цей продукт дозволяється навіть релігією, на відміну, скажімо, від тієї ж горілки. Цінують його не тільки за його смакові якості. Вже давно доведено його користь у лікуванні різних хвороб сучасної людини. І навіть в офіційній медицині дозволено лікувати катари верхніх дихальних шляхів. Відомо, що цей напій викликає почуття апетиту, а ще його дають маленькими дозами хворим в післяопераційний відновний період.

За статистичними даними, найбільш питуща нація – це французи. Причому, справа вимірюється не галонами чистого спирту на душу населення, а ставленням до вина і культурою пиття. Тут прийнято випивати невеликий стаканчик вина за обідом і вечерею. І виявляється, що французи все-таки рідше страждають від захворювання серця і судин, ніж ті, хто не вживає алкоголю зовсім. Однак причина, швидше за все, криється саме в якості та технології виготовлення знаменитих французьких вин, яка не завдає шкоди людському організму.

Приклади цілющих настоянок

З давніх пір дійшов до нас рецепт, яким можна позбутися від застуди. Прийнято називати його напоєм Гіппократа. Невідомо, доклав руку відомий вчений до його створення, але за своє існування напій поставив на ноги не одну тисячу чоловік. Нам буде потрібно пара склянок червоного сухого вина, пара шматочків апельсина або лимона, чайна ложка меду, трохи кориці і гвоздики. Скибочки цитрусових заллємо вином, додаємо інші інгредієнти, доводимо до кипіння. Невеликими ковтками пити на ніч перед сном.

Прийнято вважати, що червоне вино знижує ризик виникнення ішемічної хвороби і можливу шкоду для здоров’я серця. При анемії можна і навіть доцільно випивати пару склянок напою, головне щоб він був якісним. Те ж саме, коли мова заходить про занепад сил або виснаженні організму. Адже цей продукт здатний живити нас вітамінними комплексами, а тому і викликає тонізуючий ефект. З вина готується безліч лікарських настоїв.

Досить популярні в народній медицині настоянку з червоного вина і зубчиків часнику.

Наведемо один з прикладів приготування:

  • беремо прозору пляшку і кладемо в неї від 10 до 12 часникових зубков, дрібно нарізаних;
  • додаємо 3 склянки будь-якого червоного вина;
  • ставимо в сонячне місце строком на пару тижнів;
  • щодня збовтуємо кілька разів на день;
  • проціджуємо і переливаємо вже в темну пляшку.

Така настоянка чистить кров, зміцнює імунітет і здоров’я судин. Дуже корисна для здоров’я жінок при різних запаленнях. Очищає організм від токсинів і тонізує її.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *