Чим корисний для нас гранат?

Розрізаний гранат

Корисні якості граната відомі з найдавніших часів. Підвищує імунітет в цілому, допомагає подолати багато хвороби, все це про гранат. Користь і шкоду плоду, ось про що поговоримо детальніше.

У східних країнах цей фрукт називають королем усіх плодів. Мова йде про гранаті, причому, не тільки про його хімічному складі. Гранату приписувалися і магічні властивості. Вважалося, що цей яскравий фрукт здатний розпалювати любов і зміцнювати дружбу.

Зміст

  • 1 Опис і склад
  • 2 Користь для здоров’я
  • 3 Шкоди для здоров’я
  • 4 Як правильно вибрати?
  • 5 Як правильно зберігати?

Опис і склад

Гранат росте у вигляді невеликого дерева. При сприятливих кліматичних умовах такий чагарник може дати близько 50 кг плодів.

В Азербайджані кожен рік проходять ярмарки, на яких виставляють різного сорту гранати. А також різні страви і соки з цього плоду.

Калорійність його складає всього 52 ккал. З цієї кількості 0,9 м припадає на білки, 13,9 г на вуглеводи, а жирів тут немає зовсім.

При цукровому діабеті рідкісні фрукти можна вживати в їжу. Гранат входить в цей список. Незважаючи на те, що це фрукт, цукор тут присутній у невеликій кількості, тому плід можна вживати при діабеті.

З мінерального комплексу тут присутні: кальцій, магній, йод, залізо, кремній. Надзвичайно цей фрукт багатий на вітамін С, вітаміни групи В, а також вітамін Р. З корисностей в складі також містяться лимонна і яблучна кислоти. А також корисні дубильні речовини, саме вони підвищують тонус імунітету ( у тому числі при діабеті).

В гранаті корисні всі його частини навіть шкірка і кісточки. З шкірки роблять лікарські настої, а кісточки містять в собі багато корисного.

Користь для здоров’я

ГранатиЯк ми бачимо, цей продукт має багатий склад, який дуже корисний для здоров’я.

Якщо вживати ці плоди регулярно, то в організмі налагодяться такі процеси:

  • Він корисний тим, у кого часто трапляються розлади шлунка. Так як дубильні речовини, які там присутні, володіють терпкими властивостями. Також ці речовини допомагають боротися з паличками кишкового і туберкульозного типу.
  • Гранатовий сік володіє дезінфікуючими засобами, він допомагає організму боротися з патогенною флорою, так, що пити цей сік при дисбактеріозі вкрай корисно.
  • Підвищується загальний тонус імунітету. Він дуже корисний при недокрів’ї, якщо організм виснажений. Вживайте цей продукт, якщо ви часто застуджуєтеся або у вас не в порядку щитовидна залоза.
  • Нормалізується рівень гемоглобіну в крові. З організму легше виводяться токсини і шлаки. Вживання сприяє підвищенню апетиту, нормалізації діяльності шлунка.
  • Корисний фрукт і для здоров’я нирок. Так як він має сечогінні і антисептичними властивостями.
  • Гранат можна і потрібно в правильних дозах вживати навіть при цукровому діабеті. Це корисно для організму. Цукру в зернах небагато, а ось захисні властивості організму при діабеті гранат здатний підвищити.
  • Антиоксидантні властивості допомагають у профілактиці раку.

Шкоду для здоров’я

Шматочок гранатаПри всіх своїх корисних якостях цей фрукт, а точніше його сік можна вживати в нерозведеному вигляді.

Інакше він може викликати ряд проблем, пов’язаних зі здоров’ям:

  • Концентрований сік погано впливає на емаль зубів і здоров’я ясен. Тому, навіть після вживання розведеного соку краще прополоскати рот.
  • Потрібно бути обережними з вживанням цього продукту людям, у яких підвищена кислотність шлунка. Кислоти, що знаходяться в гранаті можуть посилити цей процес.
  • Кісточки граната не можна вживати тим, у кого є гастрит або виразка.
  • Гранатовий сік, а також плоди і кісточки протипоказані при геморої, тріщинах заднього проходу, цей продукт може викликати загострення, також як і вживання плодів з кісточками при запорах.
  • Гранати і його кісточки, сік з них можуть бути для організму алергеном, так, що уважно стежте за реакціями тіла, якщо ви схильні до алергії.
  • Кислоти, що присутні в плодах з кісточками, здатні викликати загострення панкреатиту.
  • При цукровому діабеті краще вживати добре розбавлений гранатовий сік, а не фрукт і його кісточки. У цьому випадку концентрація цукру стане ще менше, що дуже важливо при хвороби, але при цьому людина все одно отримає корисні речовини.

Як правильно вибрати?

Щоб правильно вибрати соковитий гранат орієнтуйтеся спочатку на його зовнішній вигляд. Потрібно, щоб плід у ваших руках відчувався важким і твердим.

Якщо крізь шкірку ви можете розглянути прожилки і кісточки, то це критерій того, що перед вами стиглий фрукт. Поганою ознакою є м’якості на шкірці. За кольором, плід може бути рожевим, так і яскраво-червоним. Це залежить від його сорту.

Як правильно зберігати?

Найкраще цей продукт буде себе почувати на нижній полиці холодильника. Там йому буде сухо і прохолодно. Якщо ж ви хочете, щоб цей продукт пролежав цілу зиму, то зберігати його потрібно в морозильній камері.

У цьому місці плід можна тримати протягом цілого року. Але перш ніж надіслати гранат в морозилку, розберіть його на частини, щоб зернятка були окремо, і вже в такому вигляді заморожуйте.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *