Гарбузова каша в мультиварці, рецепт з фото

Як приготувати гарбузову кашу в мультиварці

Зміст

  • 1. Рецепт приготування гарбузової каші в мультиварці
  • 2. Нюанси приготування гарбузової каші в мультиварках різних марок
  • 3. Диетологическое застосування
  • 4. Кулінарне застосування
  • 5. Відео процесу приготування

Мабуть, кожен хоч раз у житті пробував гарбузову кашу, зазвичай разом з різними крупами або злаками. Але не менш смачною є і просто каша з гарбуза. Вона має надзвичайно ніжною текстурою і є одним з найбільш корисних продуктів. Гарбуз містить в чотири рази більше каротину, ніж морква, хоча саме морквина славиться величезним змістом цього корисного мікроелемента. Крім того, в гарбузі міститься велика кількість клітковини, яка відповідає за очищення кишечника і регуляцію травлення. Детальніше про користь і шкоду гарбуза читайте окремий матеріал.

У ній міститься велика кількість корисних цукрів, а також ціла група вітамінів, включаючи, наприклад, рідкісний вітамін Т, який відповідає за згортання крові і роботу обміну речовин.

Гарбузову кашу можна варити в каструлі, просто зваривши гарбуз. Але в цьому випадку велика частина важливих мікроелементів піде в воду. Набагато корисніше буде приготувати кашу в мультиварці, в невеликій кількості води. Гарбуз стане пропареної, а всі речовини залишаться в ній.

Рецепт приготування гарбузової каші в мультиварці

Який рецепт приготування гарбузової каші в мультиварціРецепт гарбузової каші в мультиварці досить простий. Для нього нам знадобиться:

  • гарбуз шматочками – 1 мультистакан (зазвичай це 160 м);
  • вода – 0,5 мультистакана (100 мл);
  • масло – 20 г;
  • сіль – щіпка.

Шматок гарбуза нарубайте невеликими кубиками або брусочками. Чим меншого розміру вони будуть, тим швидше приготується каша. Покладіть гарбуз в чашу мультиварки і залийте її водою так, щоб рідина закривала не менше половини шматочків. Додайте щіпку солі, поставте потрібний режим і дочекайтеся закінчення приготування.

По закінченні дістаньте гарбуз з чаші, подрібніть її в блендері або розімніть товкачкою для пюре. Якщо каша вийшла дуже густий, розбавте її водою, в якій вона варилася. По закінченні додайте вершкове масло.

Нюанси приготування гарбузової каші в мультиварках різних марок

Вибір режиму приготування. Гарбузову кашу за цим рецептом можна приготувати в будь-якої моделі мультиварок Панасонік, Редмонд, Поларіс, Мулинекс і інших брендів. Всі пропорції даються для приготування каші середньої густоти.

Мультиварка Режим Час Пропорції
Redmond «Молочна каша», «Гасіння» або «Варка на пару» 30 – 40 хвилин 1 стакан овочів на 1 склянку води
Polaris «Каша» або «молочна каша» 30 хвилин 1 стакан овочів на 1,5 склянки води
Panasonic «Молочна каша» 40 хвилин 1 стакан овочів на 1 склянку води
Moulinex «Гасіння» або «молочна каша» 25 хвилин 1 стакан овочів на 1 склянку води
Phillips «Каша» 30 хвилин 1 стакан овочів на 0,5 склянки води

Корисні поради при приготуванні каші

  • Використовуйте вершкове масло, так смак каші буде більш ніжним.
  • Якщо хочете, замість використання кубиками гарбуза можна відразу натерти її на терці, в такому випадку її потім не потрібно буде додатково розминати. В цьому випадку краще зменшити кількість води ще на третину.
  • Якщо каша виходить дуже густий, додайте в неї воду, в якій вона варилася. Але додавайте потроху, інакше можна випадково отримати гарбузовий суп.

Поширені помилки

  • Не ставте занадто високу температуру, інакше гарбуз може підсмажитися.
  • Гарбуз сама по собі досить солодкий продукт, тому не варто заздалегідь її підсолоджувати.

Диетологическое застосування

Гарбузова каша улюблена багатьма людьми, які дотримуються здорового харчування. Це пов’язано не тільки з великою кількістю корисних вітамінів і мікроелементів, а також з високою поживністю цього продукту при невеликій калорійності. Це призводить до того, що гарбузом харчуються навіть спортсмени, чий раціон зазвичай сильно обмежений.

Як застосовують гарбузову кашу для схудненняГарбуз містить клітковину, яка виводить з організму шлаки і сприяє правильному травленню. Люди, які вирішили включити її в свій раціон, відзначають, що відчувають легкість і припливи енергії.

Гарбузова каша використовується в багатьох раціонах харчування, але найчастіше її використовують у гарбузовій дієті і «чистки» організму клітковиною.

Кулінарне застосування

Гарбузову кашу готують і в якості самостійного продукту, але частіше її змішують з іншими інгредієнтами. Ось найбільш популярні поєднання з круп’яними кашами та іншими продуктами:

  • з молоком;
  • з рисом;
  • з гречкою;
  • з пшенкой;
  • з вівсянкою;
  • з кукурудзяною крупою;
  • з медом;
  • з горіхами;
  • з йогуртом;
  • з фруктами;
  • з ягодами;
  • з м’ясом;
  • з куркою;
  • з грибами;
  • з травами.

Шкоду та протипоказання до застосування морошкиЗвичайно, можна додавати в гарбузову кашу і продукти, які не потрапили в цей список. Не менш цікавим буде поєднувати два або більше інгредієнтів. Приміром, горіхи з медом або йогурт з ягодами. Наприклад, з брусницею, лікувальні властивості та протипоказання якій ґрунтовно викладені у нас на сайті. Також ви можете почитати у нас і про корисні властивості лохини.

Крім того, варто відзначити, що солодку кашу краще варити на воді або молоці, а несолодке на воді або бульйоні.

Відео процесу приготування

На відео ви зможете отримати інформацію щодо приготування гарбузової каші з пшоном в мультиварці Panasonic, подивитися на використовувані пропорції, побачити поради з приготування пшоняної крупи і приготування каші на молоці.

Каша з використанням гарбуза — популярний продукт, але гарбуз грає в ньому зазвичай не головну роль. Спробуйте приготувати кашу, де цей овоч буде грати головну роль. Чи сподобалося вам? Опишіть свої враження коментарях. Можливо у вас є якісь поради про приготуванні? Нам би хотілося дізнатися їх!

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *