Горох в мультиварці, рецепт приготування

Як готувати горох в мультиварці

Зміст

  • 1. Рецепт приготування горохової каші і пюре в мультиварці
  • 2. Нюанси приготування розсипчастого рису в мультиварках різних моделей
  • 3. Горох для схуднення
  • 4. Кулінарне застосування
  • 5. Відео процесу приготування

Горохову кашу, користь і шкоду якій докладно описана в окремому випуску, подають на стіл як самостійно, так і у вигляді гарніру до основних страв. Готується вона з колотого або сушеного гороху, володіє достатньо високою калорійністю і харчовою цінністю, використовується спортсменами для підтримання тонусу організму. Таку кашу також вегетаріанці їдять і люди в період посту, оскільки вона не гірше відновлює сили і живить організм, ніж каша з м’ясом.

Мультиварка відкриває перед сучасними господинями можливість готувати горохову кашу з більшою легкістю і отримувати чудове ситне блюдо.

Горох, приготовлений на воді, можна присмачувати різними приправами або ж подавати як гарнір до першого або другого блюда.

Рецепт приготування горохової каші і пюре в мультиварці

Для приготування горохової каші, втім, як і для пюре, нам знадобляться:

  • сухий горох – 1 мультистакан (близько 160 р);
  • вода – 2,5 мультистакана (400 мл);
  • масло – 25 г;
  • сіль – 1 чайна ложка.

Щоб приготувати в мультиварці горохову кашу, проробимо наступне:

Який рецепт приготування горохового пюре в мультиварці

  1. Промиваємо горох під проточною водою.
  2. Після цього замочуємо його на півтора-дві години.
  3. Через друшляк зливаємо воду, в якій горох настоювався.
  4. Засипаємо його в чашу мультиварки.
  5. Заливаємо свіжою водою.
  6. Додаємо сіль.
  7. Встановлюємо потрібний режим, зазвичай це «гасіння».
  8. Варимо дві години.
  9. Перевіряємо, чи достатньо розварився горох, і при необхідності продовжуємо термін.
  10. Кладемо вершкове масло, добре перемішуємо.
  11. Залишимо кашу ще на кілька хвилин у режимі «підігрів».

Після цього каша готова! Можна подавати на стіл гарячою як самостійне блюдо або як гарнір. Якщо каша готується з добавками, то їх потрібно буде покласти в каструлю за півгодини-годину до готовності.

Нюанси приготування розсипчастого рису в мультиварках різних моделей

Вибір режиму приготування. Горохову кашу і пюре за цим рецептом можна приготувати в будь-якої моделі мультиварок Панасонік, Редмонд, Поларіс, Мулинекс і інших брендів.Всі пропорції даються для приготування каші середньої густоти.

Мультиварка Режим Час Пропорції
Redmond «Гасіння» 2 години 1 склянку гороху на 2,5 склянки води
Polaris «Боби» 1,5 години 1 склянку гороху на 3 склянки води
Panasonic «Гасіння» 2 години 1 склянку гороху на 3 склянки води
Moulinex «Плов/гречка» 2 години 1 склянку гороху на 4 склянки води
Philips «Гасіння» 2 години 1 склянку гороху на 3 склянки води

Корисні поради при приготуванні каші

  • При бажанні ви можете додавати в горохову кашу овочі, м’ясо і різні приправи за смаком.
  • Не забувайте замочувати горох – тоді каша приготується швидше і вийде набагато ніжніше.
  • Оптимальна густота досягається тоді, коли вода в чаші трохи прикриває горох.
  • Додайте трохи вершкового масла – на смак каші буде більш насиченим.
  • Після приготування залиште кашу на підігріві на 5-15 хвилин, щоб вона загусла.

Поширені помилки

  • Горохову кашу не слід готувати точно за часом. Якщо вона вийшла занадто жорсткою, її потрібно проварити ще деякий час – від п’яти хвилин до півгодини.

Горох для схуднення

застосовують Як горох для схудненняКалорійність горохової каші становить близько 90 кілокалорій, при цьому така порція містить приблизно 6 г білків і 16 г вуглеводів, жиру ж досить мало – приблизно 0,6 р. Блюдо багатому лізином, мікроелементами і вітамінами, тому дієтологи рекомендують включати горохову кашу у своїй раціон, щоб підтримувати серце і судини, нормалізувати стан шкіри, боротися зі стоматитом. Блюдо вважається пісним, якщо готується без добавок, але назвати його дієтичним не можна: воно досить щільне і містить багато калорій.

Не рекомендовано включати горохову кашу в раціон людям з діабетом і ослабленим травленням, з виразку і гастрит, зі схильністю до газоутворення в кишечнику.

Кулінарне застосування

Тим, кому не до душі «порожня» горохова каша, ніхто не завадить додати в неї будь-які з перерахованих компонентів, щоб урізноманітнити смак і аромат:

З чим можна приготувати горохову кашу в мультиварці

  • м’ясні продукти: грудинка, яловичина, свинина, сосиски, фарш, шкварки;
  • м’ясо птиці: курка, качка, індичка;
  • овочі та зелень: помідори, огірки, морква, цибуля, болгарський перець, петрушка, кріп;
  • гриби-печериці, гливи, білі;
  • вершки.

Універсальність горохової каші полягає в тому, що вона підходить в якості страви і дітям, і дорослим – якщо правильно підібрати рецепт, то сподобається вона кому завгодно.

Відео процесу приготування

У даному відеоуроці можна дізнатися як приготувати горохову кашу без добавок в мультиварці Polaris. Ви можете подивитися цю інструкцію, щоб теж приготувати таку страву, і самостійно вирішити, яким з рекомендацій автора слідувати.

Горохова каша – страва ситна та поживна, ідеально підходить людям з різними смаками, може подаватися самостійно, як гарнір, зі всілякими добавками. Якщо ви хочете приготувати горохову кашу, то використовуйте мультиварку – процес піде набагато швидше і простіше.

А як варіть горохову кашу в мультиварці ви? Розкажіть про те, якою густоти кашу ви віддаєте перевагу і які добавки використовуєте. Поділіться своїм досвідом і своїми міркуваннями в коментарі, задайте запитання.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *