Каша з кукурудзяної крупи, її користь і шкода

користь і шкода каші з кукурудзяної крупи

Зміст

  • 1. Користь кукурудзяної каші
  • 2. Дієти з кашею з кукурудзи
  • 3. Приготування кукурудзяної каші
  • 4. Шкода кукурудзяної крупи
  • 5. Різновиди кукурудзяної крупи, як її правильно вибирати і зберігати

Кукурудза продукт універсальний, приготувати з неї можна багато страв. Основним страв прийнято вважати кашу, яка стала «царицею столу». Перед початком приготування кукурудзяної каші не потрібні особливі маніпуляції.

Користь кукурудзяної каші

чи Корисна каша з кукурудзяної крупи і чим? Чудовою особливістю цієї крупи є те, що навіть при термічній обробці її корисні властивості зберігаються. У крупах містяться корисні для організму елементи:хімічний склад кукурудзяної крупи

  • вітамін Е покращує стан волосся і шкіри;
  • вітаміни В1, В5 захищають організм від розвитку депресії;
  • вітамін А необхідний імунній системі;
  • вітамін РР регулює в організмі життєво важливі процеси.

У складі кукурудзяної крупи містяться і мікроелементи:

  • фосфор, який потрібен нервовій системі;
  • кремній, який регулює функцію травлення.

І це не все: в кукурудзяній крупі міститься дієтична клітковина, допомагає вивести з організму токсини і продукти розпаду. У людей, що вживають в їжу регулярно кукурудзяну кашу, менший ризик розвитку хвороб серця і судин. Кукурудзяна каша регулює рівень холестерину, приводячи його до норми.

Кукурудзяна каша настільки корисна, що після трьох днів регулярного вживання припиняється лущення шкіри, зміцнюють волосся, припиняється кровоточивість ясен, нормалізується сон.

Ще одна корисна властивість каші з кукурудзяної крупи: в ній немає клейковини. Кукурудзяна каша рекомендована при порушенні травної функції, для профілактики ракових захворювань. Особливо корисна каша кукурудзяна вагітним і годуючим жінкам, оскільки в ній міститься фолієва кислота, вкрай необхідна мамі і дитині.

Дієти з кашею з кукурудзи

Якщо вранці на сніданок вживати кукурудзяну кашу, то можна отримати не тільки заряд бадьорості і гарного настрою, але і розлучитися із зайвими кілограмами, рекомендується скористатися такою оригінальної дієтою. Каша з кукурудзяною крупою володіє дієти на кукурудзяної кашічудовим якістю: вона здатна видаляти з організму все непотрібне, в тому числі зайві жирові відкладення. Кукурудзяна каша досить ситна, тому після її вживання почуття голоду не дає про себе знати протягом п’яти годин.

Дієта, заснована на вживанні кукурудзяної каші, досить популярна серед тих, хто мріє схуднути. Тривалість її чотири дні, за цей час вдається втратити приблизно чотири кілограми. Ще одним видом такої дієти є монодієта: протягом кількох днів можна вживати лише кукурудзяну кашу. Готують її на воді, не додаючи цукор, сіль і масло.

Приготування кукурудзяної каші

Смачна і корисна, але вона примхлива в приготуванні, необхідно постійно помішувати, щоб вона не прилипла до дна каструлі. Щоб не допустити утворення грудок, є простий метод приготування каші. Слід взяти половину норми води, влити її в казан, дати закипіти. Після цього додати сіль і обережно всипати крупу. Спочатку каша буде густий, зате якщо утворилися грудки, в цей момент можна легко розчавити їх і, продовжуючи помішувати, домогтися отримання однорідної консистенції. Після цього повільно влити воду, що залишилася.

кукурудзяна каша в мультиварціЩоб правильно приготувати кашу, кукурудзяну крупу промити, після цього залити окропом, додавши сіль і цукор. Кашу перемішати, варити 15 хвилин, помішуючи. Додати масло в кашу, варити ще 15 хвилин. Можна приготувати кукурудзяну кашу в мультиварці: крупу ретельно промити, засипати в чашу і залити холодною водою. Вибрати в меню мультиварки режим «Крупа», автоматично виставляється час на 25 хвилин. Кукурудзяна каша виходить при такому способі розсипчастою, хоча трохи жестковатой. Щоб вийшла м’яка каша, необхідно доварити її протягом 10 хвилин, вибравши режим «Мультиповар» і температуру 150 градусів.

В скороварці кашу можна приготувати трохи інакше: крупу залити молоком, покласти сіль і цукор, закривши кришкою на повільному вогні варити 50 хвилин. Дуже смачна каша виходить, якщо готувати її в духовці. У глиняний горщик (або інший посуд) налити в рівних частинах молоко і воду, всипати кукурудзяну крупу, трохи солі. Додати родзинки, перемішати. Можна за смаком додати цукор. Нагріти до 180 градусів духовку і помістити туди горщик. Дістати горщик через 30 хвилин, перемішати і поставити в духовку на 15 хвилин. Після цього додати в кашу вершкове масло за смаком. Можна зварити кукурудзяну кашу навіть в пароварці. Взяти ємність для круп, у неї всипати кукурудзяну крупу, заливши в рівних частинах молоком і водою, помістити на 30 хвилин в пароварку. Посолити, додати цукор, масло і ще 5 хвилин поварити.

правильне зберігання манної крупиКукурудза – продукт універсальний і популярний в дієтології. Тому незайвим буде детально ознайомитися з її калорійністю. Крім різноманітних форм і способів приготування (варена, консервована, повітряна кукурудза), він є основою і для ряду інших цінних продуктів. Про деякі з них ви можете почитати у нас на сайті, наприклад, про користь і шкоду кукурудзяної олії.

Шкоду кукурудзяної крупи

Якщо кукурудзяна крупа зберігалася неправильно, шкоди здоров’ю вона не завдасть. Однак смакові якості каші сильно зміняться і не в кращу сторону. Деяким небажано часто є кукурудзяну кашу. Вживати її не рекомендується людям, яким потрібна висококалорійна дієта. Страждають недоліком ваги, не отримають користи від кукурудзяної каші з-за її низької калорійності. Каша з кукурудзяної крупи дієтичний продукт для бажаючих схуднути, але не підійде для тих, кому потрібно набрати вагу.

Різновиди кукурудзяної крупи, як її правильно вибирати і зберігати

різновиди кукурудзяної крупиЦе залежить від розміру крупинок і способи обробки:

  • шліфована (ділиться за розміром крупинок ще на 5 номерів);
  • велика (для пластівців, повітряних зерен);
  • дрібна (для хрустких паличок).

Купуючи розфасовану кукурудзяну крупу, важливо, щоб упаковка була цілою, а термін придатності неистекшим. Довго зберігалася кукурудзяна крупа після приготування гірчить. Зерна не повинні бути з грудками або сторонніми домішками. Колір крупи не повинен бути дуже яскравим. При зберіганні важливо дотримувати температурний режим (від +5 -5 градусів) і вологість (60-70%). Складно забезпечити такі умови будинку, тому не слід запасати крупу у великій кількості. Зберігати крупу потрібно в закритих скляних банках, у сухому місці.

Кукурудзяна крупа вважається низкоаллергенной крупою, це має велике значення для дитячого харчування. Використовують кукурудзяну крупу не тільки для приготування каші, з неї готують мамалигу, супи, запіканки і начинку для пирогів.

Сподіваємося, наш матеріал допоміг вам якісно разораться в користь і шкоду кукурудзяної крупи і каші з неї.

Люблять у вашій родині кукурудзяну кашу? Можливо, ви знаєте якісь інші рецепти її приготування? Діліться в коментарях вашим досвідом і міркуваннями.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *