Каша з перлової крупи (перловки) в мультиварці, рецепти з фото

Як приготувати перловку в мультиварці

Зміст

  • 1. Рецепт приготування перловки в мультиварці
  • 2. Нюанси приготування каші в різних моделях мультиварок
  • 3. Диетологическое застосування перлової каші
  • 4. Кулінарне застосування
  • 5. Відео процесу приготування перловки

Перлова крупа, що представляє собою очищені цілісні зерна ячменю, є справжнім джерелом корисних речовин. Міститься в ній калій дозволяє поліпшити роботу серця і судин, фосфор позитивно впливає на роботу мозку, клітковина є природним «очисником» організму. Перлова каша, приготована в мультиварці не тільки виходить більш м’якою і розсипчастою, ніж приготовлена на плиті, але і максимально зберігає всі якості крупи, корисні для організму. Про користь і шкоду перловки читайте окремий матеріал.

Рецепт приготування перловки в мультиварці

Як приготувати перлову кашу в мультиварціКласичний рецепт перлової каші в мультиварці досить простий. Для нього знадобиться:

  • 1 мультистакан (або 160 грам) перлової крупи;
  • 2-3 мультистакана води;
  • масло;
  • сіль за смаком.

Підготовка крупи

1 мультистакан крупи перед приготуванням ретельно промиваємо (до чистої води). При бажанні перловку можна замочити і протримати від однієї години до доби – у цьому випадку крупа розбухне і каша з неї звариться швидше і вийде більш разваристой.
Також попереднє замочування дозволяє вивести зайві крохмальні речовини, що робить кашу більш корисною для хворих цукровий діабет.
Приготування каші

  • Промиту перлову крупу опускаємо в чашу мультиварки.
  • Додаємо 2-3 мультистакана води. Тут слід враховувати, що кількість води залежить від двох факторів – чи була крупа попередньо замочена і того, хочете ви отримати кашу розсипчасту або в’язку. Якщо потрібна розсипчаста каша, то до склянці попередньо замоченою крупи слід додати два мультистакана води. Для такого ж результату до незамоченной крупі потрібно буде додавати 3-3,5 мультистакана води.
  • Солимо за смаком, додаємо вершкове масло (приблизно 1 чайну ложку). Не варто переживати за фігуру – всі корисні речовини з перлової каші, приготовленої з додаванням вершкового масла, краще засвоюються організмом.

Нюанси приготування каші в різних моделях мультиварок

Вибір режиму приготування. Перлову кашу за цим рецептом можна приготувати в будь-якої моделі мультиварок Панасонік, Редмонд, Поларіс, Мулинекс і інших брендів. Для того щоб каша вийшла розсипчастою, потрібно правильно підібрати режим і співвідношення пропорцій.

Мультиварка Режим Пропорції
Panasonic «Гречка» – для приготування каш на воді, «Молочна каша» – на молоці 1 склянку крупи на 2,25 склянки води
Redmond «Крупа», 35 хвилин 1 склянку крупи на 3 склянки води
Polaris Готувати 20 хвилин в режимі «Крупа/Гречка», 1 годину в режимі «Гасіння» 1 склянку крупи на 1,5-2 склянки води
Moulinex Режим «Суп/Пароварка» 1 година 10 хвилин (без замочування), 30-40 хвилин в режимі «Плов/Гречка» (для замоченою крупи) 1 мультистакан залити водою до відмітки 2 в чаші

Корисні поради

  • слід пам’ятати, що готові страви з перловки значно збільшуються в об’ємі. Оптимальна кількість крупи для каші без додавання додаткових інгредієнтів – 1-2 мультистакана;
  • для дотримання правильності пропорцій слід враховувати, що 1 мультистакан приблизно дорівнює обсягу 0,7 звичайного товстостінного граненого склянки (або 160 грамів крупи;
  • перлову кашу на воді або бульйоні краще готувати в режимах «Рис / Гречка / Крупа», а на молоці у режимі «Молочна каша». Це допоможе зберегти всі корисні властивості крупи;
  • якщо переживаєте за те, правильно розрахували пропорції, можна змастити вершковим маслом стінки чаші, щоб готова каша «не тікала через клапан.

Диетологическое застосування перлової каші

Яке місце перлова каша займає в дієтологіїПерлова каша, приготована в мультиварці, виходить низькокалорійної – 110-130 кілокалорій на порцію. А високий вміст селена (природного антиоксиданту) і клітковини роблять її незамінним продуктом у дієтичному або вегетаріанське меню, що дозволяє не тільки отримувати всі необхідні вітаміни і мікроелементи, але і виводити токсини з організму. Також до складу перлової крупи входить лізин, що сприяє виробленню колагену і природному омолодженню шкіри.

Користь і шкода гірчичного маслаБезсумнівно, каші добре поєднуються з різними маслами як тваринного, так і рослинного походження. Про багатьох з них ви можете почитати на сторінках нашого інтернет-журналу. Наприклад, ви можете дізнатися про користь і шкоду масла чорного кмину або про корисні властивості і протипоказання рижієва масла.

Кулінарне застосування

На основі класичного рецепту каші з перлової крупи в мультиварці можна приготувати безліч різноманітних страв, просто додавши до неї наступні інгредієнти:

  • ізюм, сухофрукти або горіхи (таку кашу можна готувати на молоці);
  • цукати;
  • гриби;
  • будь-яке м’ясо і піджарку з лука і моркви (кашу по цьому рецепту в мультиварці краще готувати в режимі «Плов»);
  • для дітей можна приготувати кашу з додаванням яблука, груші або банана.

Які додаткові інгредієнти можна використовувати при приготуванні перловки

Відео процесу приготування перловки

Рецепт приготування в мультиварці ситної перлової каші з м’ясом описаний у відеоуроці Взяті в оригінальному рецепті курячі шлунки при бажанні замінюються іншим видом м’яса або грибами (в цьому випадку відрізнятися буде тільки час приготування і калорійність страви). Відео демонструє універсальну технологію, на основі якої ви зможете готувати корисні різноманітні каші з перлової крупи для себе і своїх близьких.

А як готуєте перлову кашу в мультиварці ви? Пропонуємо вам поділитися своїми уподобаннями в коментарях, а також розповісти про своїх рецептах і хитрощі при приготуванні!

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *