Клітковина для схуднення та відгуки фокус-групи

Відгуки про клітковині для схуднення

Зміст

  • 1. Клітковина в дієтології і схудненні
  • 2. Потреба організму у клітковині і її користь
  • 3. У яких продуктах міститься клітковина
  • 4. Можна використовувати клітковину для схуднення
  • 5. Норми і потреби людини у вживанні
  • 6. Відгуки фокус групи по схудненню
  • 7. Наша думка

Правильне, збалансоване харчування – це базис, на якому будується естетика тіла і здоров’я всього організму. Дієтологи рекомендують поповнювати раціон великою кількістю овочів і фруктів, які володіють не тільки низькою калорійністю, але і містять таке волокно, як клітковину.

Клітковина в дієтології і схудненні

Клітковина – важливий елемент дієтичного харчування. Вона скорочує період, протягом якого їжа перебуває в шлунково-кишковому тракті та швидко виводить харчової грудку, сприяючи очищенню організму.

Що таке клітковина

Це найбрутальніша, волокниста частина рослини, представлена складною формою вуглеводів, які не розщеплюються в ШЛУНКОВО-кишкового тракту людини.

Прийнято поділяти на наступні типи:

Клітковина для схуднення

  • Целюлоза. Волокно міститься в горошку, пшеничного борошна другого сорту, капусті (білокачанної і броколі), висівках, воскоподібних бобах, брюссельській капусті, червоних і зелених яблуках, перці, моркві , огіркової шкірці.
  • Геміцелюлоза. Волокно присутній у висівках, неочищених зернових, в злаках, пагонах гірчиці, брюссельській капусті.
  • Лігнін. Волокна зустрічаються у висівках, злакових, бобах, баклажанах, редисці, горосі, полуниці.
  • Пектин.Такий вид клітковини міститься в цитрусових, моркві, яблуках, червонокачанної і білокачанній капусті, сухому горосі, картоплі, полуниці, суниці, напоях з свіжих фруктів.
  • Камедь. Присутній у вівсяній каші, бобах, продуктах їх вівса.

Потреба організму у клітковині і її користь

Гимицеллюлоза і целюлоза здатні вбирати воду, що нормалізує функціонування товстої кишки.

Прийом клітковини для схудненняВесь неперетравлений залишок завдяки цим волокнам швидше просувається по товстому кишечнику до природного виходу. Це нормалізує травлення, запобігає виникненню закрепів.

Людина при вживанні клітковини отримує захист від дивертикулеза, спазматичних колітів, варикозного розширення і раку товстої кишки.

Лігнін зменшує засвоюваність інших волокон. Він здатний утворювати міцні зв’язки з жовчними кислотами. Це допомагає зменшити рівень холестерину. Їжа швидше проходить по кишковому тракту.

Пектин впливає на процеси всмоктування, що відбуваються у тонкому кишечнику і шлунку, стимулює моторну функцію. Волокна зв’язуються з жовчними кислотами і зменшують засвоєння жирів. Виводиться в норму рівень холестерину.

Пектин затримує спорожнення шлунка, сповільнює всмоктування цукрів, м’яко обволікаючи стінки кишечника. Вживання таких речовин особливо корисно діабетикам.

Всі види клітковини скорочують ризик розвитку жовчнокам’яної хвороби, підтримують корисну кишкову мікрофлору. Одночасно, клітковина – це природний сорбент, який здатний вбирати канцерогени, нітрати, токсини, мутагени.

У яких продуктах міститься клітковина

Групи продуктів, де міститься клітковина, можна поділити наступним чином:

Продукт Зміст волокон на 100 гр
Всі види висівок 40 гр
Сирі овочі і фрукти 25-30 гр
Бобові 3-25 гр
Крупи (вівсяна, рис) 2.8-5.0 гр
Насіння 3.9 гр

Можна використовувати клітковину для схуднення

Використання клітковини для схудненняКлітковина є обов’язковим елементом багатьох дієт. Вживання залежить від різновиду продукту, в якому вони містяться і спирається на принципи дієтичного харчування.

Важливим чинником, який гарантує ефективність втрати ваги, стає здатність волокон до зв’язування жирних кислот. Тому клітковина є одним з основних засобів, які використовуються для профілактики ожиріння.

Базові принципи дієт на клітковині

  • сирі або варені овочі рекомендовано вживати разом з м’ясними та рибними продуктами;
  • фрукти вживаються в якості корисного перекусу;
  • висівки можна додавати в каші, соки, киселі, кисломолочну продукцію, супроводжуючи прийом такої їжі рясним питвом;
  • крупи і бобові рекомендовано варити на воді і вживати в чистому вигляді, без добавок або виключно з овочевими гарнірами;
  • при дотриманні дієти необхідно пам’ятати про споживання достатньої кількості калорій, тому що клітковина містить їх мало;
  • якщо людина дотримується вегетаріанської дієти на клітковині, необхідно подбати про прийомі препаратів кальцію;
  • дієтологи дозволяють влаштовувати розвантажувальний день на клітковині, строго раз на тиждень.

Норми і потреби людини у вживанні

Стічна доза харчового волокна для дорослої людини становить 20-35 грамів. Необхідно дотримуватися цього показника, інакше може утворитися здуття живота, розвиваються такі стани, як діарея, метеоризм.

Таблиця вмісту клітковини в продукті

Продукт Частка клітковини, гр
Чашка свіжої тертої моркви 2.43
Чашка подрібнених салату-латуку 2.45
Чашка білого шліфованого рису 1.55
Дві чашки нарізаної капусти 1.0
Шматочок висівкового хліба 1.5
Скибочка білого хліба 0.5
Апельсин 2.5

Протипоказання:

  • коліт, гастрит;
  • виразкова хвороба шлунка.

Відгуки фокус групи по схудненню

Ніна 30 років. Клітковина чудово вписалася в щоденний раціон. Її можна отримувати як з простих продуктів, які доступні завжди, так і в готовому вигляді. Якщо вживати волокно вранці на сніданок, розчиняючи в кефірі, можна отримати ситість, яка триватиме до обіду.

Анастасія 28 років. Вживання клітковини допомогло стабілізувати вагу, який зріс у результаті зміни місця роботи. Постійний сидячий спосіб життя призвів до того, що на боках і стегнах з’явились жирові відкладення. Дієта на клітковині вже після трьох тижнів дала приголомшливі результати.

Микита 29 років. Клітковина – це один із самих безпечних і недорогих продуктів, які допомагають знайти тонку талію. Після того, як зайва вага зник, ці цілющі волокна можна вживати в профілактичних цілях. Спостерігається і загальне оздоровлення організму, поліпшення функціонування кишечника, з’являється енергія і сила;

Марина 38 років. Дуже ефективний засіб, який можна і потрібно рекомендувати друзям. Відкриттям стало те, що при вживанні клітковини, шкіра обличчя стає оксамитовою, сяючою, зникають прищі і жирність. Здоров’я наповнює організм зсередини, що благотворно відбивається на зовнішності.

Наша думка

Грубі волокна обов’язково повинні бути присутніми в раціоні людини. Вони допомагають знайти здоров’я, нормалізуючи роботу важливих систем організму. Клітковину також рекомендовано вводити в дитячий раціон.

Необхідно розуміти, що клітковина не забезпечує організм енергією, проте, дуже важлива для його життєдіяльності.

Шановні читачі, якщо у вас є що додати або виникли питання по темі – сміливо обговорюйте цікаві моменти в коментарях під цією статтею.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *