Користь і шкода морквяного соку для нашого організму

користь і шкода від морквяного соку

Зміст

  • 1. Вміст корисних речовин в морквяному соку
  • 2. Корисні властивості соку
  • 3. Користь і шкода морквяного соку для печінки
  • 4. Протипоказання до вживання
  • 5. Морквяний сік для схуднення. Дієти з морквяним соком
  • 6. Як приготувати морквяний сік

Всі знайомі з таким овочем як морква, але чи відомо вам, які поживні речовини вона містить? Сьогодні ми вирішили присвятити окремий випуск тільки цього питання. А для вивчення візьмемо морквяний сік.

Вміст корисних речовин в морквяному соку

Всі корисні речовини, які присутні в соку, обумовлені наявністю в самому продукті (моркви), а вона містить:

  • вітаміни: А, Е, С, К, Н, РР, вітаміни групи В, бета-каротин;
  • макроелементи: Na, K, P, Su, Cl, Mg;
  • мікроелементи: Fe, Zn, J, Cu, Mn, Se, Cr, Al, Co, Ві ін.

Невід’ємними складовими морквяного соку є харчові волокна, зола, органічні кислоти, крохмаль і багато іншого.

Корисні властивості соку

  • Сік рекомендується вживати тим, хто хоче поповнити свій організм вітамінами і мінералами. Особливо це актуально навесні, коли людині не вистачає поживних речовин.

морквяний сік користь і шкода

  • В моркві містяться речовини (фітонциди), які знищують хвороботворну мікрофлору.
  • Морквяний сік допомагає зняти напругу з очей (очний тиск), також він благотворно впливає на зір. Сік багатий вітамінами (А, бета-каротин), які необхідні для підтримки здорових очей і хорошого зору.
  • Калій і магній, які є в соку моркви допомагають роботі серцево-судинної системи.
  • Морквяний сік знімає напругу і раздрожительность, заспокоює нерви (присутність вітамінів групи В). Морква підвищує гемоглобін і очищає кров. Сік показаний до застосування людям, які хворі на анемію.
  • Морквяний сік добре впливає на зуби, зміцнює їх. Загоює рани на яснах, лікує стоматити.
  • Морквяний сік показаний до вживання тим, хто застосовував лікування антибіотики або таблетки. Сік відновлює кишкову мікрофлору і заповнює організм відсутніми поживними речовинами, які були знищені діями антибіотиків.
  • Морквяний сік освіжає колір обличчя, допомагає позбутися від шкірних висипань і почервонінь, волосся стають більш міцними.
  • Сік з моркви рекомендують вживати вагітним і годуючим мамам, він не тільки збагачує організм поживними речовинами, але і покращує якість молока.
  • Сік моркви рекомендується пити при сечокам’яної хвороби. Він також покращує апетит і приводить в норму роботу шлунка і кишечника.

вправи для внутрішньої частини стегна Гарним доповненням до склянці свіжа вичавленого соку буде невелика фізичне навантаження. Це може бити або скакалка, або обруч для схуднення. Детальніше ви можете прочитати про скакалці у статті «скакалка для схуднення відгуки читачів«.

Користь і шкода морквяного соку для печінки

морквяний сік користь і шкоду для печінкиМорквяний сік добре впливає на печінку. Перше, що він робить – очищає. Вітамін А, який міститься в моркві, накопичується в печінці і виводить з неї всі токсини і шкідливі речовини. Вітамін С виконує захисну функцію, він захищає печінку від негативного впливу шкідливих речовин.

Якщо вживати сік в помірних дозах (не більше 300 мл на добу), то шкоди для печінки не буде. Але якщо брати соку більше ніж 400 мл щодня, то можна «посадити» печінку.

Протипоказання до вживання

Незважаючи на корисні властивості соку з моркви, існують і протипоказання до застосування цього напою. Сік з моркви не рекомендується пити:

Кому противопоказаный морквяний сік

  • людям, у яких є виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрит, активні речовини моркви будуть ще сильніше подразнювати слизові оболонки;
  • при підвищеній кислотності морквяний сік вживати небажано;
  • не вживають його при проносах, сік володіє послаблюючою дією, що може тільки погіршити ситуацію;
  • людям, у яких є цукровий діабет;
  • при печії.

Морквяний сік для схуднення. Дієти з морквяним соком

Морквяний сік для схудненняРаніше морквяний сік активно використовувався для того, щоб схуднути, адже це низькокалорійний овоч. Але після спеціалісти і лікарі-дієтологи з’ясували, що морква має високим глікемічним індексом, а також здатна викликати сильний апетит. Але думки не сходяться воєдино і тому зараз існує багато дієт на основі морквяного соку. Це сокові дієти (суть яких харчування тільки одним соком, морквяний сік чергують з яблучним і буряковим, також це харчування по Монтіньяку і інші дієти.

Сік з моркви хороший для пищеварениея, здатний прискорювати метаболізм, тому люди, які женуться за струнким тілом, часто використовують морквяний сік для схуднення.

Як приготувати морквяний сік

Як виготовити морквяний сік

  • Для приготування морквяного соку вибирають свіжі і красиві овочі. Їх добре промивають і очищають. Далі з допомогою соковижималки готують сік.
  • За відсутності соковижималки, моркву натирають на дрібній тертці, а далі з допомогою марлі, віджимають сік.
  • Додавати будь-які добавки в сік небажано (спеції, сіль, перець). Вживають сік відразу, як його приготували, щоб корисні речовини не окислювалися.

Морквяний сік – знахідка для організму. При правильному вживанні ви поповните організм вітамінами і мінералами. Нагадуємо, що пити сік рекомендується не більше 400 мл на добу, інакше завдасте шкоди здоров’ю, дітям можна випивати до 0,5 л.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *