Лікувальні властивості, користь і шкоду кінського і їстівного каштана

Користь та шкода, лікувальні властивості кінського та їстівних каштанів

Зміст

  • 1. Корисні і лікувальні властивості кінського і їстівного каштана
  • 2. Каштани в кулінарії
  • 3. Лікування кінським каштаном
  • 4. Їстівний каштан і різні дієти
  • 5. Як вибрати і зберігати каштани
  • 6. Шкоди та протипоказання до вживання

При згадці слова «каштан» перед очима встають потужні, сильні дерева з характерними пятилучевыми листям, красивими квітами і глянсовими коричневими плодами, які укладені в колючу оболонку. Це дуже ефектна, помітне дерево. Однак крім всього іншого, існують види каштана, які можна і навіть потрібно вживати в їжу. Однак до гастрономії має відношення сорт «каштан благородний».

На пострадянському просторі його не вирощують, але ці корисні плоди можна легко придбати. Не дарма ж французи, які відомі як гурмани, дуже охоче використовують їх в приготуванні своїх кулінарних шедеврів.

Корисні і лікувальні властивості кінського і їстівного каштана

Корисність каштанів вражає. Це дуже ефективне природні ліки, яке, до речі, активно використовується у фармакології при лікуванні самих різних захворювань. Але чим пити таблетки, краще вживати його безпосередньо, у складі страв. Отже, кому ж допоможе каштан:

  • жінкам, які страждають від варикозного розширення вен;
  • тим, у кого не в порядку травна система;
  • страждають від хвороб верхніх дихальних шляхів;
  • мазь на основі кінського каштану допомагає при лікуванні опіків і гнійників і навіть радикуліту;
  • ефективний при гемороїдальному запаленні та при маткових кровотечах;
  • успішно бореться з целюлітом.

Все це обумовлено його складом. Цей горіх має унікальне поєднання жирів, протеїнів і дубильних речовин. Він складається з крохмалю, цукру, білків, клітковини, мінеральних речовин і вітамінів А і У.

При цьому використовуються всі складові частини каштана. Не тільки благородного, але і звичайного кінського.

Каштани в кулінарії

Їстівний каштан можна сміливо використовувати у приготуванні різноманітних страв, як солодких, так і основних.

Як приготувати їстівний каштан – основні рецепти

Страви з смаженою каштаномТрадиційним різдвяним ласощами є смажені каштани. Їх можна тушкувати в молоці або приготувати дуже смачне і корисне пюре. Вони мають вишуканий смак, якщо їх запекти під сирною скоринкою. Каштан буде доречний навіть у супі. А якщо перемолоти каштани, то можна сміливо додавати їх в борошно грубого помелу і в різноманітні каші. Словом, можливості господині, яка вирішила використовувати каштани, дуже широкі.

Застосування мигдалю для чоловіків і для жінокКаштан для слов’янської кулінарної традиції продукт досить екзотичний. Крім каштана їстівного у нас можна почитати і про інших горіхових культурах, наприклад, про користь і шкоду бразильського горіха або про кулінарних та дієтичних властивостях фісташок.

Лікування кінським каштаном

Методи лікування кінським каштаномКінський каштан в їжу вживати не можна, з-за високого вмісту в ньому дубильних речовин, але це не означає, що його можна скидати з рахунків. Застосування цього горіха незамінне для позбавлення від важкості в ногах і варикозу в домашніх умовах. Все, що потрібно, це проварити кілограм мелених разом з шкіркою каштанів в п’яти літрах води. Півгодини буде достатньо. В отриманому відварі можна парити ноги, або ж робити обгортання на проблемних місцях.

Для того щоб забути про целюліті і поліпшити стан шкіри в цілому, можна приготувати скраб на основі каштанів. Необхідно приготувати оливкова олія, базилік, безпосередньо тертий каштан і улюблене ефірне масло.

Можна приготувати мазь від радикуліту. Для цього знадобиться нутряне свиняче сало. Якщо змішати його з меленим каштаном, намазати на капустяний лист, прикласти до попереку і зав’язати шарфом, то вранці стане набагато легше.

Їстівний каштан і різні дієти

До речі, в дієтології їстівний каштан дуже цінується. Причина в тому, що за своєю поживністю він містить мало калорій. Так, у 100 грамах продукту 166 калорій, що дозволяє активно ввести його у раціон навіть тим, хто сидить на строгій дієті. При цьому каштан дарує багато енергії. Також він незамінний для вегетаріанців, так як дозволяє заповнити потребу в білках рослинного походження.

Як вибрати і зберігати каштани

Так як благородні каштани в природному вигляді не ростуть на пострадянському просторі, купуючи їх, можна бути впевненим, що вони вже пройшли всю необхідну обробку. Краще всього вибирати округлі, тверді горіхи без видимих пошкоджень. Зберігати їх можна в поліетиленовому пакеті. У холодильнику вони зберігаються протягом 2 тижнів, а в морозилці можуть лежати до 5 місяців.

Шкоду і протипоказання до вживання

Протипоказання до вживання каштанаКаштан може приносити не тільки користь. Так, категорично не можна вживати в їжу кінський каштан. І навіть благородний при недостатній термічній обробці може викликати дуже неприємні відчуття. З-за наявності дубильних речовин у її складі, може виникнути діарея, здуття живота. Іноді можна навіть отруїтися. Тому дуже старатися з цим горіхом не варто. При зовнішньому застосуванні слід ретельно його перемелювати, інакше шкіра може пошкодитися або пересушиться.

Забути про каштані слід людям, які страждають від захворювань печінки, нирок, серця і шлунково-травного тракту. І, безсумнівно, слід зберігати його в герметичному пакеті в охолодженому місці.

Отже, звичний і буденний каштан насправді приховує в собі багато таємниць. При правильному і акуратному зверненні він може стати панацеєю від багатьох хвороб або пікантним доповненням до звичних страв. Якщо ви можете поділитися якими ще способами використання цього неймовірного горіха, будемо раді вашим коментарям.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *