найкалорійніший фрукт у світі

Розрізаний авокадо

Цей фрукт – найкалорійніший у світі (близько 200 кілокалорій на 100 грам). Причина цього – високий вміст жирів у його м’якоті (їх склад – 20-30%). З-за цього на батьківщині його називають «маслом лісу», підкреслюючи його цінність. Мова йде про авокадо.

Авокадо являє собою плід у вигляді груші міцної шкірці зеленого кольору світлого або темного відтінку. Зеленої є і м’якоть плоду, а по консистенції вона нагадує м’яке масло або ніжний крем, легко плавиться від зіткнення з теплим ножем. У центрі – тверда велика кісточка. Смак у фрукта – терпкий, але при цьому солодкуватий, злегка маслянистий.

Його властивості можна охарактеризувати як горіхові, а кому-то смак нагадує гарбуз або грушу. Чим ближче від кісточки до шкірці, тим більше змінюються властивості м’якуша – вона стає сухішою і отримує злегка хвойний присмак.

Зміст

  • 1 Які енергетичні показники продукту?
  • 2 Навіщо і як вживати авокадо?
    • 2.1 Речі…

Які енергетичні показники продукту?

Калорійність продукту дорівнює 160 … 223 кілокалорій на 100 грам. Більш точне значення визначається сортом рослини, а також його спелостью. Висока калорійність авокадо обумовлена великою кількістю ненасичених жирних кислот у м’якоті фрукта.

Як раз із-за їх наявності наявний у м’якоті жир має особливі корисні властивості — він перетравлюється в нашому організмі дуже легко. Крім того, харчова цінність фрукта дивує – він багатий мікроелементами, мінеральними речовинами і вітамінами, особливо багато в ньому вітамінів В і Є. А от вуглеводів (маються на увазі і «корисні» вуглеводи в тому числі) його склад практично не має.

Шматочки авокадоГлікемічний індекс фрукта дуже низький. Глікемічний індекс – параметр, за значенням якого стежать не тільки бажають знизити вагу, але і люди, хворі на цукровий діабет. Маючи значення від нуля до ста, глікемічний індекс визначає швидкість перетворення поглиненої їжі в енергію.

Чим вище це значення, тим швидше буде спостерігатися прилив сил, але і тим швидше підвищується рівня цукру в крові. Якщо глікемічний індекс має значення нижче 55, продукт викликає мінімальне підвищення рівня цукру і не небезпечний, котрі худнуть і діабетикам. Саме до таких і належить авокадо – його глікемічний індекс дорівнює нулю.

Навіщо і як вживати авокадо?

Авокадо можна віднести до дієтичних продуктів, струнку фігуру, вживаючи його, не отримаєш. Зате речовини, що входять в хімічний склад фрукта, запобігають інфаркт та інші захворювання серцево-судинної системи, допомагають ефективніше боротися зі стресовими ситуаціями. Є «плюси» від вживання авокадо і для нашої зовнішності – фрукт сприяє розгладженню шкіри. Для позитивного результату продукт потрібно регулярно споживати хоча б по 100 грамів щодня.

Фарширований авокадоНезважаючи на те, що це фрукт, багато хто сприймають авокадо овочем. Тому цей продукт практично не присутня в десертах, скоріше, це закуска або просто корисні добавки до інших холодних страв або супів.

Їдять його як термічно обробленим, так і сирим. В останньому випадку його потрібно надрізати ножем уздовж фрукта. Розрізали? Злегка повертаємо половинки відносно один одного – кісточка відділяється від м’якоті, і після цього дуже легко виймати. Авокадо можна намазувати на бутерброди, додавати в креветочні, грибні та інші пікантні салати, включаючи корисні «для схуднення», використовувати як начинку для суші (його містить в собі рол «Філадельфія» і «Каліфорнія»).

На повітрі м’якоть фрукта темніє, а смак його дещо змінюється — за це відповідає його хімічний склад, і це не є недоліком, просто особливістю. Щоб уникнути потемніння в авокадо зазвичай додають кілька крапель соку лимона.

Проте є продукту і шкідливі властивості – в його листі і кісточці містяться деякі шкідливі для людини речовини. Смертельної небезпеки вони не несуть, але проблеми з травною системою їх склад може викликати, як і алергічну реакцію.

Незрілість визначається достатньою твердістю фрукта – саме такими авокадо надходять в наші магазини. Дозрівають вони протягом двох-трьох тижнів і зазвичай до кінцевого споживача продукція надходить стиглої. Ознака стиглості – м’якість фрукта — при натисканні на шкірку пальцем з’являється і залишається вм’ятина. Вам попався незрілий плід? Не проблема! Просто залиште його на деякий час у темряві, і він дозріє.

до Речі…

Колись дикоросла рослина, авокадо сьогодні розводиться в культурі. Будучи родом з Південної Америки, тепер він виростає і в південній Європі. Існує кілька його сортів, найбільш відомими (і найсмачнішими!) є сорти Эттлингер і Хассе. Властивості, харчова цінність та глікемічний індекс приблизно однакові.

можна Використовувати і кісточку з авокадо – вона теж має корисні властивості, однак це не харчова цінність: в їжу її вживати не можна. В натертому вигляді вона є натуральним ароматизатором з приємним запахом.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *