Пшоняна каша з гарбузом на молоці, рецепт з фото

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом на молоці

Зміст

  • 1. Рецепт приготування каші з пшоном і гарбузом на молоці
  • 2. Кулінарне та диетологическое застосування
  • 3. Способи приготування пшоняної каші з гарбузом на молоці
  • 4. Відео процесу приготування

Навіть якщо ви невеликий шанувальник каш, це блюдо вам доведеться по душі. Воно не тільки легке і смачне, але і дуже корисний. Тим більше що навчитися готувати пшоняну кашу на молоці зовсім нескладно. Про користь і шкоду пшоняної каші читайте окремий повноцінний матеріал.

Цікаво, що першими почали готувати пшоняну кашу в Китаї і навіть назвали її золотий. Місцева кухня славиться своєю давньою історією і корисними властивостями. Мабуть без каші не обійшлося. Може тому китайські жінки завжди виглядають так добре.

Вона багата амінокислотами, які є будівельним матеріалом для клітин шкіри і м’язів. За змістом амінокислот пшоняна каша поступається тільки гречку та вівсянку. Складні вуглеводи в цій простою і скромною каші сприяють очищенню організму від шлаків і токсинів. Як відомо, гарбуз теж володіє схожими властивостями, а якщо їх об’єднати, то отримаємо користь у квадраті.

Рецепт приготування каші з пшоном і гарбузом на молоці

Напевно ваші рідні не надто шанують пшонку з гарбузом в сімейному меню. А даремно. Немає несмачних страв, а є неправильно приготовлені. Але це точно не наш випадок. Ми будемо готувати смачну і корисну кашу, яка сподобається всім членам сім’ї, а тим більше мамам, які стежать за фігурою.

Який рецепт приготування пшоняної каші з гарбузом на молоціДля чотирьох порцій пшоняної каші з гарбузом нам знадобиться:

  • гарбуз – 300 грам;
  • пшоняна крупа – близько 200 грам;
  • молоко – 400 мл;
  • вода – 400 мл;
  • цукор – три столові ложки;
  • сіль – чайна ложка.

Розбираємо гарбуз. Вирізаємо собі часточку потрібного розміру, очищаємо його від шкірки і від насіння. Ставимо її варитися, попередньо порізавши на шматочки.

Разом з гарбузом ставте варитися пшонку на молоці. Тоді обидві складові каші приготуються одночасно. Не забудьте промити крупу перед варінням. Процес приготування гарбуза займе до 25 хвилин. Пам’ятайте гарбуз, поки не перетвориться, ні, не в карету, а в красиве пюре яскравого кольору, яке вже викликає апетит.

А тепер чаклуємо. Додаємо пюре з гарбуза в пшоняну кашу. Ставимо ємність назад на плиту на п’ять хвилин. Каша готова. Вже в залежності від кулінарних уподобань вашої родини додайте в кашу трохи ізюму, сухофруктів, яблука, кориці або меду.

Корисні поради при приготуванні каші

  • Якщо ви купуєте на ринку вже нарізаний гарбуз, стежте, щоб вона була ретельно загорнута в харчову плівку. А бажано купувати нехай невелику, але цілу гарбузика. Не хвилюйтеся, що вона буде лежати в холодильнику без діла. З неї можна приготувати пиріг або просто запекти в духовці.
  • Перед варінням обдайте крупу окропом, щоб страва не горчило.
  • Якщо ви хочете, щоб каша була не дуже густий, додайте більше молока. Для розсипчастої каші наливайте води або молока в такому обсязі, щоб вони дорівнювала висоті шару з крупою.
  • Ті, хто дотримуються дієти, можуть обійтися без цукру. Досить буде солодощі, яку передасть страви м’якоть гарбуза.
  • Якщо немає молока, то пшоняну кашу з гарбузом можна готувати на воді. Якщо кинути шматочок масла до того, як вона звариться, то каша вийде більш розсипчастою.

Кулінарне і диетологическое застосування

Не обов’язково робити кашу солодкою. Щоб вона придбала новий смак і стала ще ситніше, додайте під час варіння каші ріпчасту цибулю, а коли змішати її з гарбузом, то приправити часником і чорним перцем. Експериментуйте з інгредієнтами. Подружіть вашу кашу з грибами і отримаєте ще одне смачне блюдо.

З чим ще готують пшоняну кашу з гарбузом на молоціПшоняна каша з гарбузом корисна тим, хто стежить за здоров’ям і фігурою. Вона насичує організм калієм, підтримує роботу серцево-судинної системи, протистоїть зростання рівня холестерину в організмі. Для тих, хто на шляху до позбавлення від зайвої ваги корисна каша – хороший помічник. Дієтологи рекомендують з’їдати щодня тарілку цієї страви тим, хто хоче скинути зайву вагу, так як пшоняна крупа перешкоджає відкладенню жиру.

Способи приготування пшоняної каші з гарбузом на молоці

Для тих, хто користується мультиварка, скороваркой або пароваркою зварити корисне і без того просту страву ще легше. Не бійтеся змішати інгредієнти. Викладайте в змащену маслом чашу нарізану м’якоть гарбуза і промиту крупу. Заливайте молоком або водою, посипайте сіллю і цукром. Для мультиварки підійде режим «Рис» або «Каша», у випадку з пароваркою або скороваркой ставиться таймер на 25-45 хвилин в залежності від кількості порцій. Не поспішайте пробувати кашу відразу після варіння. Дайте їй трохи настоятися. Через півгодини кличте всіх до столу. Докладніше про те, як приготувати пшоняну кашу в мультиварці, читайте в окремій статті. Крім цього, ви можете ознайомитися і з приготуванням гарбузової каші в мультиварках різних моделей і виробників.

Якими способами можна приготувати пшоняну кашу з гарбузом на молоціЗа таким же принципом готується пшоняна каша з гарбузом і духовці. Викладаємо все в посуд, заливаємо молоком на третину тари, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку. Можна готувати страву порційно в горщиках. Каша готова через 45 хвилин. Любителям золотистої скоринки, можна за п’ять хвилин до готовності зняти кришку з каструлі або горщика.

Ще швидше виходить страва мікрохвильовій печі. Спочатку готуєте нарізану м’якоть гарбуза. Півкілограма продукту буде готове через п’ять хвилин на повній потужності. Далі промиваємо склянку пшона гарячою водою і відправляємо до гарбузі. Солимо до смаку, перемішуємо все і знову ставимо в мікрохвильовку ще на 10 хвилин. При цьому зменшуємо потужність наполовину.

дієти на кукурудзяної кашіПшоно і пшоняна крупа безсумнівно цінні, і їх користь не викликає сумнівів. Проте незайвим буде ввести в свій кулінарний побут і інші чудові каші. Читайте, наприклад, у нас про користь і шкоду манної каші, а також про те, як приймати пшеничні висівки.

Відео процесу приготування

Якщо ви хочете дізнатися про те, як варити на плиті пшоняну кашу з гарбузом, на що слід звернути увагу, щоб каша не пригоріла і не вийшла дуже густий, обов’язково подивіться це відео.

Запропонований нами рецепт може стати основою для вашого неповторного страви. Воно кожен раз буде отримувати новий смаковий відтінок в залежності від інгредієнтів, які ви будете додавати. Готуйте, пробуйте і діліться з нами своїми секретами в коментарях.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *