Скільки калорій у вершковому маслі?

Шматок лсивочного масла

найсмачніший і основний продукт, який люди навчилися робити з молока корови – це вершкове масло. По суті це молочний жир у високій концентрації, приблизно 80%. За своїми смаковими і поживними якостями цей продукт відноситься до одного з найбільш корисних жирів. Калорійність вершкового масла приблизно 748 ккал на 100 грам продукту.

Вершкове масло надходить на прилавки в солоному і несоленом вигляді. Якщо додавати сіль у нього, то термін його зберігання значно збільшитися. Воно буває 1-го, 2-го сорту. А також сорти екстра і вищий сорт.

Зміст

  • 1 Види
  • 2 Який відсоток жирності повинен бути?
  • 3 Користь
  • 4 Шкоди
  • 5 Як застосовується в кулінарії?

Види

Відрізають вершкове маслоВершкове масло можна підрозділити на кілька видів. Існує солодковершковий сорт, що його виготовляють зі свіжих вершків, він особливо популярний в Росії. Є також кисловершковий сорт, він виробляється з заквасок молочнокислого типу. Пастеризацію ці два сорти проходять під температурою 89-90 градусів.

Є також маслечко вологодського типу, температура, при якій пастеризується воно, становить приблизно 97-98 градусів. В цю молочну продукцію також можуть додаватися різноманітні наповнювачі. Це може бути мед, ванілін, какао, цукор або різноманітні ягідно-фруктові соки. Калорійність на 100 грам кожного з видів приблизно однакова.

Критерії, за якими можна сказати, що перед вами знаходиться маслечко хорошої якості – це смак і аромат. Не повинно бути зайвих присмаків і запахів. Також можна оцінити зовнішню консистенцію і колір. Краще всього, якщо колір буде білого або ніжно-жовтого відтінку. Також він повинен бути рівномірним. Якщо перед вами продукція солоного типу, то врахуйте, що солі в ньому повинно бути не більше, ніж 2%. Просолено воно повинно бути теж рівномірно.

Який відсоток жирності повинен бути?

Шматочок масла на дерев'яній ложціНа сьогоднішній день, у продажу можна зустріти маслечко різної жирності. Жирність може становити 68 %, 72 %, а також 82 %.

найкориснішою вважається продукція з жирністю 82 %. Продукт, де жирність становить менше, ніж 82 % може містити в собі трансжири, які небезпечні для здоров’я.

Користь

Звичайно, калорійність цієї продукції на 100 грам досить висока. У великих кількостях вживати цей продукт зовсім не рекомендується. Але в малих кількостях вона дуже корисний для здоров’я.

Всі калорії, які тут є на 100 грам, дарують організму багато сил і енергії. Жири, які присутні у складі, допомагають організму в оновленні клітин. Дуже корисно давати цей продукт дітям. Вчені довели, що якщо в дитячому організмі виникає нестача корисних речовин, які є в складі вершкового масла, то це може призвести до відставання дитини у розумових здібностях. Може сповільнитися розвиток інтелекту.

У складі присутній вітамін А, це означає, що даний продукт надзвичайно корисний для тих, у кого є захворювання дванадцяти палої кишки і шлунка. Вживання цього виду масла призводить до того, що ранки від цих хвороб заживають набагато швидше.

Шкоду

Вершкове масло дуже часто лають за високий вміст у ньому холестерину. Це дійсно так. Але це не означає, що потрібно повністю відмовитися від цього корисного продукту. Зовсім ні. Просто щоденна доза цього масла повинна становити не більше, ніж 20 грам. У цьому випадку рівень холестерину в організмі залишиться на колишньому рівні, а зайвих сантиметрів в талії не додасться.

Звичайно, обмежити споживання цього продукту потрібно і тим, хто стежить за своєю фігурою, так як його калорійність на 100 грам дуже висока.

Як застосовується в кулінарії?

У кухарській справі вершкове масло застосовується в самих різних рецептах:

  • найпростіший спосіб вживання цього масла – це зробити з ним бутерброд. Бутерброд буде гарний і просто з шаром масла. А можна зверху покласти ще якийсь смачний інгредієнт. Наприклад, сир, ковбасу, ікру, або будь-яку улюблену вами їжу.
  • Добре заправляти цим маслом каші, гарніри, м’ясні та рибні страви.
  • Спробуйте змішати вершкове масло з невеликою кількістю борошна, тоді вийде інгредієнт для різноманітних соусів.
  • Поліпшити смакові властивості бульйону або супу також може цей продукт.
  • Активно застосовують це маслице для приготування різного виду тесту.
Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *