Скільки калорій в горбуші?

Тушка горбуші

Це, без сумніву, один з найбільш відомих і численних представників риб сімейства лососевих.

Героїня сьогоднішнього огляду – горбуша, калорійність якої може бути корисна з практичної точки зору.

Зміст

  • 1 Кілька слів про горбуші і якості м’яса
  • 2 Солимо рибу будинку
    • 2.1 Ускладнюємо технологію
  • 3 Готуємо в духовці з овочами
  • 4 Інші способи приготування горбуші будинку

Кілька слів про горбуші і якості м’яса

горбуша КопченаСвою популярність ця риба отримала завдяки чудовому смаку, який цінують гурмани з усіх куточків планети. Але, крім того, у ній міститься значна кількість максимально корисних для організму елементів, вітамінів, мінералів.

Але спочатку почнемо з її походження. Назва ґрунтується на передньому горбу, спеціальному выросте, який випирає на тулубі риби в переднерестовий період. Деякими дослідниками вважається, що призначення цього виросту полягає в тому, щоб відганяти інших самців.

Ця риба не володіє великою тривалістю життєвого шляху, так як проживає всього два роки. Мешкає вона в океанах, а в річку заходить лише перед нерестом. Через нетривалого життєвого циклу, горбуша не досягає великих розмірів, як і маси тіла. Як правило, вона набирає не більше 1,5-2 кілограм. Зате по своїй чисельності цей представник лососевих є найпоширенішим. Плюс якість м’яса і його поживність анітрохи не гірше, ніж у лосося.

Унікальний смак, яким славиться варена, печена, смажена, а особливо горбуша копчена, забезпечили їй величезну популярність в харчовій промисловості і сфері громадського харчування. Популярна консервована риба, ще з нею запікають різні овочі.

Справді гастрономічної цінністю наділена горбуша солона і в’ялена. Вживається і з легкістю засвоюється людьми різного віку, адже калорійність горбуші всього-на-всього 140 кКал на 100 грам її м’яса.

Солимо рибу будинку

Як готується смачна горбуша солона? Технологія зовсім не відноситься до складних, а в результаті виходить закуска, яка служить відмінною основою для бутербродів. По цій процедурі може засаливаться, в принципі, будь-яка риба. Зате саме горбуша солона хороша тим, що не є жирної, на відміну від того ж лосося.

Відварна горбушаОтже:

  • гарненько промиваємо тушку;
  • відріжемо голову і вичистимо нутрощі, якщо це потрібно;
  • гострим ножем дістаємо з м’яса дрібні кісточки;
  • солити краще великими шматками, відокремивши філе від шкіри. Одна цілісна тушка дає 4 великих рибних шматка;
  • беремо глибоку миску або каструлю кладемо шматок, пересыпанный сіллю і цукром. Таким чином викладаються всі інші шматки, ретельно просолені;
  • зверху кладемо вантаж для утворення розсолу. Ємність з рибою поміщається в холодильник, і вже через 12 годин горбуша солона готова до споживання.

Ускладнюємо технологію

Калорійність горбуші в засоленому вигляді буде приблизно такою ж, як і у свіжої риби. Приблизно схожим, але трохи більш складним способом готується ніжна і ароматна солона риба в маринаді. Крім тушок горбуші потрібно запастися лавровим листом, лимонним соком, сіллю, гвоздикою, рослинним маслом. М’ясо нарізати великими шматками або смугами і вкладається в ємність для маринаду.

Щоб горбуша солона отримала оригінальний смак, ми збризкуємо її шматки соком лимона. Тепер поливаємо зверху рослинним маслом, так, щоб всі шматки були промасленими.

Тепер до риби додається покришений лавровий лист, сіль, трохи гвоздики і перцю. Ємність накривається кришкою, добре струшується і настоюється від 12 до 24 годин в прохолодному місці.

Готуємо в духовці з овочами

Запечене філе горбушіОсобливої уваги заслуговує не просто смажена або відварна горбуша, але і запечена в духовці з картоплею. 6 великих картоплин промиваємо, очищаємо і ріжемо на половинки. Заливаємо водою і ставимо варити в підсоленій воді. Як тільки картопля відварити, її можна нарізати великими кільцями чи шматками. Далі риба очищається від плавників, нутрощів і шкіри, миють і ріжуть шматками.

Щоб вийшла смачна риба в духовці, ми застеляємо форму для запікання фольгою і викладаємо туди горбушу. Кожен шматок окремо підсолювати і перчится. Беремо 100 грам ріпчастої цибулі, очищеного і порізаного на дрібні шматочки. Викладаємо поверх риби. Зверху виливаємо пару ложок рослинного масла. Все закривається фольгою і запікається в духовці при 180 градусах протягом 15-20 хвилин.

Тепер нам потрібно обережно дістати нашу форму, яка перебувала в розпеченій духовці. Розгортаємо фольгу після охолодження, додаємо шматки картоплі, знову закриваємо. Тепер при температурі 150 градусів наше блюдо знову буде доходити в духовці ще 10-15 хвилин. За кілька хвилин до готовності фольгу розкриваємо, щоб картопля підсушився і придбав скоринку. Готову страву рекомендується притрусити свіжою зеленню.

Інші способи приготування горбуші будинку

найкориснішою вважається відварна горбуша або приготовлена в духовці, адже вона зберігає при такій обробці більшість свого складу. Краще всього віддати перевагу спосіб приготування «на пару». Калорійність горбуші в такому випадку складе приблизно 168 кілокалорій. Візьмемо 350 грам свіжої риби і збризніть її трохи олією. Приготуємо мультиварку, в якій риба буде готуватися протягом якихось 10 хвилин. Потім вона подперчивается за бажанням і подається на листі салату, сбрызнутая лимонним соком.

так само в нашій країні популярна консервована горбуша, калорійність якої дорівнює 136 ккал. Самим корисним варіантом є риба, приготована у власному соку, а не в маслі. Ось, наприклад, популярний салат під назвою Мімоза, у складі якого є й консервована горбуша. Нерідко її додають до складу супів та інших перших страв. Ця ж риба використовується для холодного і гарячого копчення.

Для цього використовується спеціальне обладнання, найпростіше з якого можна встановити навіть у дворі власного будинку. Для коптіння в домашніх умовах риба обертається шаром марлі, щоб її ніжне м’ясо не розсипалося. Будинки найчастіше готується горбуша копчена по гарячому способом. Для цього буде потрібно всього кілька годин, на відміну від холодного способу виробництва.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *