Скільки калорій в яйці і як їх вживати

Дізнайся скільки калорій у вареному яйці

Зміст

  • 1. Калорійність яєць
  • 2. Корисні речовини
  • 3. Вживання яєць при дієті
  • 4. Протипоказання
  • 5. Як правильно вибирати яйця
  • 6. Кількісна норма вживання яєць
  • 7. Рецепти з яєць

Таблиця калорійності яєць

В сирому курячому яйці 158 ккал
на 100 гр
В одному середньому сирому яйці 70 ккал
В одному вареному яйці 50-70 ккал
яйце некруто 70 ккал
В яйці круто 50 ккал
В одному яйці смаженому
на рослинному маслі
125 ккал
У перепелиному яйці 16-17 ккал
В сирому страусином яйці 118 ккал
на 100 гр

Навряд чи в світі знайдеться людина, яка не пробував якого-небудь блюда з яєць. Це один із найпоширеніших продуктів харчування. У їжу можна вживати яйця всіх видів птахів і навіть деяких рептилій (черепах).

Зазвичай люди вживають курячі яйця, рідше – перепелині, зовсім у виняткових випадках – гусячі, качині, страусині та индюшиные.

Яйця не тільки корисний, але і унікальний продукт. Куряче яйце засвоюється людським організмом на 97%. Третю частину яйця становить жовток. У нього входять білки, жири, холестерин. Іншу частину займає білок, що складається на 90 відсотків з води і на десять відсотків білка.

Калорійність яєць

скільки калорій містить яйце Калорійність залежить від розміру яєць, у ста грамах продукту міститься 158 кілокалорій. В одному середньому сирому яйці міститься 70 кілокалорій. В яйці великого розміру – 80 кілокалорій, а в дуже великому – 90 кілокалорій.

Калорійність приготованих яєць відрізняється. В смаженому яйці – 125 кілокалорій, в розрахунку, що воно приготовлено на рослинному маслі. Калорійність яйця, звареного круто – 50 кілокалорій, а всмятку – 70 ккал. У жовтку міститься В три рази більше калорій, ніж у білку.

Калорійність перепелиного яйця (цей продукт стає досить популярним і часто продається в супермаркетах) – 16-17 кілокалорій. Його маса становить близько 10 – 12 грам.

Корисні речовини

Яйця містять у собі вітаміни і амінокислоти, і необхідні організму мінерали. Це поживний і корисний продукт. Чим же так корисний склад яєць?

Всі корисні речовини в яйцях

  1. вміст активного вітаміну А,
  2. вміст вітаміну D (для порівняння в кількості вітаміну Д яйця поступаються тільки риб’ячого жиру),
  3. яйця входять вітаміни групи B1, B2, E,
  4. в жовтку у великій кількості міститься вітамін холін,
  5. у складі яєць зафіксовано 96% корисних мінералів (кальцій, фосфор, йод, мідь, залізо),
  6. холестерин, що входить до складу жовтка, нешкідливий для здоров’я, оскільки урівноважений лецитином,
  7. жири, які містяться в жовтку, за своєю природою поліненасичені, тому не заподіють ніякої шкоди здоров’ю.

Вживання яєць при дієті

Вживання яєць в дієтах при ращете їх калорійностіБагато дієтологів радять під час дієти їсти яйця. Рекомендується вживати 2 – 3 варених яйця в тиждень. Якщо ви сидите на низкоуглеводной дієті, то можна вживати велику кількість яєць.

Яйця сприяють схудненню і підтримують роботу імунної системи людини. Варені яйця використовують в багатьох популярних дієти: дієта по групах крові, дієта Протасова, білкова дієта, кремлівська дієта, дієта Аткінса.

Протипоказання

Яйця протипоказані в тих випадках, якщо у вас алергія, холецистит або підвищена чутливість до якого-небудь компоненту білки або жовтки. Яєчні жовтки дозволяють вживати навіть грудним дітям з семимісячного віку.

Як правильно вибирати яйця

Правилный вибір яєць та їх маркуванняУ цьому питанні необхідно вирішити, які саме яйця вам потрібні – столові або дієтичні. Відповідно до прийнятої в Росії маркуванні літерою «Д» позначається дієтичне яйце, воно має бути реалізовано протягом семи днів. Буквою «З» позначають столові яйця, які повинні бути продані за 25 днів.

Другий знак маркування позначає вагу яєць: 1, 2, 3 – залежно від ваги, літера «Про» – відбірні яйця, вагою від 65 до 75 грам і «У» – вищий сорт, яйця вище 75 грам у вазі.

Вибираючи яйця, дивіться на термін придатності, дату випуску яєць. Обов’язково відкрийте контейнер з продуктом і простежте, щоб не було тріснутих або розбитих яєць.

Яйця, найчастіше, розрізняються за кольором (від білих до світло-коричневих), але це ніяк не впливає на їх якість або смак.

Кількісна норма вживання яєць

Згідно загальноприйнятим стандартам харчування середньостатистичній людині потрібно з’їдати 300 яєць на рік. Людям, які страждають підвищеним рівнем холестерину в крові, рекомендується вживати 2-3 яйця на тиждень, іншим можна їсти 5-6 яєць.

Маленьким дітям вводять жовток вже з семимісячного віку. Дитині 2 – 3 років можна з’їдати від 2 до 3 жовтків в тиждень, дитині 4 – 6 років рекомендується вживати 3 яйця в тиждень.

При складанні свого меню варто враховувати, що яйця містяться у багатьох продуктах: майонезі, випічці та інших.

Вправи з гантелями в домашніх умовах Під час прийому їжі, не варто забувати про фізичні навантаження. В наші дні доступно безліч вправ на прес, м’язи спини і ніг. Однак старе добре вправа планка незамінна для тих, хто хоче залишатися підтягнутим і енергійним у прискореному ритмі життя. Як правильно робити планку ти можеш прочитати тут http://www.davajpohudeem.com/uprazhneniya/domashnie/pres_boka/planka/kak-pravilno-delat.html

Рецепти з яєць

Яйця можна вживати в різному вигляді. У дієті використовують яйця, зварені круто, оскільки це низькокалорійний продукт. Існує кілька популярних і смачних страв з цього продукту.

  • Варені яйця круто – відварити яйця протягом 7 – 8 хвилин.
  • Варені яйця некруто – відварити яйця протягом 2 – 3 хвилин.
  • Смажені яйця – підсмажити яйце на сковорідці, на невеликій кількості рослинного масла, додати сіль, чорний мелений перець за смаком. Яйце можна не перевертати – у вас вийде чудова глазунья, можна перевернути і підсмажити з двох сторін, а можна збовтати в сковорідці, тоді у вас повчитися яєчня – базікало.

Калорійність яєць Пашот

  • Омлет – популярний, легкий у приготуванні блюдо. Для його приготування збийте яйця з молоком, додайте сіль і перець і підсмажте на сковороді. В омлет можна додати шинку, помідори, свіжий болгарський перець, сосиски і навіть сир. Все залежить від вашої фантазії.
  • Яйця Пашот – яйця, зварені у воді без шкаралупи. Це оригінальне французьке блюдо, яке подобається багатьом людям.

Підведемо підсумки…

За своїм складом яйця представляють унікальний і незамінний продукт, який рекомендується вживати і дітям, і дорослим. Вони смачні і корисні, крім цього ще і низькокалорійні.

Це джерело поживних речовин. Вітамін Е зміцнює наше серце з судинами, вітамін D і фосфор благотворно впливають на кісткову тканину.

Яйця корисні вагітним, оскільки вони містять в собі холін і лецитин, які правильно розвивають мозок дитини. Яєчний жовток містить у собі лютеїн – сильний антиоксидант. Крім усього сказаного яйця корисно їсти людям, страждаючим очними захворюваннями, їх корисно їсти при катаракті.

Яйця використовують навіть в догляді за шкірою обличчя і волосся. Вони живлять шкіру, бореться з лупою і випаданням волосся. Немає жодної маски для волосся, до складу якої входили б яйця.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *