Цукіні: корисні властивості, вирощування і зберігання

Цукіні. Що за овоч?

Цукіні — це поширений в Західній Європі особливий сорт кабачків. Він має довгасту форму зеленого кольору. Особливістю цукіні є вкрай швидке дозрівання і зростання: вони придатні в їжу через тиждень після появи зав’язі. На даний момент, на території країн СНД, вирощують близько 10 різних сортів і гібридів цієї рослини.

Як вибрати і кому корисний цукіні?

найсмачнішими вважаються молоді цукіні. Крім того, корисні елементи і речовини засвоюються краще всього саме з них. При виборі цукіні слід звернути увагу на його розмір. Ідеальними для вживання в їжу вважаються цукіні, які мають розмір близько 15 див. Також слід звернути увагу на шкірку овоча — вона повинна бути тонкою. Кабачки з такою шкіркою можна не чистити перед приготуванням

Цукіні можна спокійно включати в дитячий раціон, він корисний хворим, що йдуть на поправку, так як підтримує ослаблений організм. Цукіні рекомендується в їжу людям, які страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту. Людям, охочим схуднути, також варто звернути свою увагу на цей сорт кабачків. Справа в тому, що цукіні має низьку калорійність і високий рівень засвоюваності, що робить цю рослину ідеальним дієтичним продуктом.

Користь цукіні

Цукіні. Застосування в кулінарії і медицині

Свіжі молоді кабачки можна додавати в салати, причому без попередньої підготовки. Однак, цукіні можна готувати точно також, як і інші кабачки: їх можна смажити, тушкувати, фарширувати. Краще всього готувати цукіні з петрушкою, базиліком, розмарином і т. д.

Пам’ятайте, що чим менше цукіні, тим менше часу потрібно на його готування. Також не слід занадто довго їх варити, адже вони можуть розкиснути і стати несмачними. Цукіні можна варити, запікати в духовці, смажити в грилі, в сковороді, готувати на пару — загалом, використовувати будь-який відомий вам спосіб приготування.

Насіння цукіні, у косметичному бізнесі, часто використовуються великими компаніями як один з компонентів для кремів, покликаних регулювати роботу сальних залоз.

як гарнір до риби ідеально підійдуть терті сирі цукіні. Вони ж можуть стати чудовою добавкою до будь-якого салату

Цукіні. Вирощування і зберігання

Цукіні — це дуже теплолюбна рослина. Будь-які заморозки здатні погубити його. Тому, якщо ви зважитеся вирощувати цукіні, то обов’язково врахуйте цей факт. Садити краще всього цукіні в той час, коли тепла погода стабілізується. Якщо ж посадити насіння в грунт при низькій температурі, то рослина виросте кволим і буде давати поганий урожай. Умовою проростання насіння цукіні є температурний режим не нижче 15 градусів за Цельсієм. Ідеальною ж температурою для росту цукіні є 23-25 градусів за Цельсієм.

Важливо враховувати, що цукіні також дуже люблять сонце і вкрай погано реагують на затінення або загустіння в ряду. Подібні умови приведуть до значного зниження майбутнього врожаю.

Що стосується зберігання, зберігаються цукіні не більше 5 днів. Зберігати їх можна при кімнатній температурі, а мити — тільки перед їжею.

Цукіні. Корисні властивості овоча

Так як цукіні — це сорт кабачків, то їх склади практично ідентичні. Проте, як вже згадувалося, корисні речовини, що містяться в цьому овочі, засвоюються людиною набагато краще і швидше, ніж такі ж речовини, але отримані з інших кабачків.

Цукіні містять вуглеводи, білки і невелика кількість поліненасичених та насичених жирних кислот. Також цей овоч багатий клітковиною і водою.

Щодо мінеральних речовин, то в них містяться: калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій. Овоч багатий вітамінами, а саме вітамінами А, С, Е, деякими вітамінами групи В.

Покращує травлення, сприяє очищенню організму від шлаків та інших шкідливих речовин. Цукіні рекомендується при хворобах серця, нирок, печінки, шлунка.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *