Як варити пшеничну кашу на молоці, рецепт з фото

Як варити смачну пшеничну кашу на молоці

Зміст

  • 1. Рецепт приготування пшеничної каші на молоці
  • 2. Диетологическое застосування
  • 3. Кулінарне застосування
  • 4. Способи приготування
  • 5. Відео процесу приготування

Ми читаємо блоги, гортаємо журнали, шукаємо способи схуднення, а тим часом в далекому куточку кухонної шафи зберігається справжній скарб, смачне і поживне. Пшенична каша, користь і шкоду якій висвітлені в окремому випуску, входить в трійку найбільш корисних. З неї виходить ситний сніданок.

Якщо ви звикли їсти вівсянку на сніданок, то пшенична каша гідно може час від часу її замінювати.

Якщо не всі члени сім’ї люблять пшеничну кашу, а ви готуєте її вперше, то краще спочатку провести кулінарний тест-драйв наодинці з натхненням і кашею.

Рецепт приготування пшеничної каші на молоці

Забудьте всі каші, які ви їли до цього. Варто визнати, що часто невдалі дитсадкові каші псують враження про них на все життя. Багато хто до цих пір згадують манні грудочки. Ми ж будемо готувати в першу чергу корисне і смачне блюдо.

Рецепт каші з пшеничної крупи на молоці досить простий. Для нього нам знадобиться:

  • пшенична крупа – 50 грам;
  • молоко – 250 мл;
  • сіль, цукор – за смаком;
  • масло – 5-10 грам.

Спочатку потрібно дочекатися, поки закипить молоко. Не відходьте далеко, щоб воно не втекло і не підгоріло. Ретельно промийте крупу і не забувайте поглядати за молоком.

Який рецепт приготування пшеничної каші на молоціЯк тільки вона закипить, посоліть і додайте цукор. Відправляємо промиту крупу в каструльку з молоком і продовжуємо варити, регулярно помішуючи. Через 20 хвилин наша пшенична каша на молоці готова.

Здавалося б, немає нічого складного, але якщо не врахувати деякі нюанси, то навіть просте блюдо можна зіпсувати. Нам це ні до чого. Ми повинні закохати у неї всю сім’ю. Для цього пропонуємо звернути увагу на кілька порад.

  • Вибираючи крупу в магазині, запам’ятайте виробника. У кожного свої технології переробки крупи. Буває достатньо промити її один раз, а іноді потрібно залити її гарячою водою кілька разів. Деякі господині дають каші попередньо у воді закипіти, після чого зливають її і тільки потім готують з крупи. слід промивати обов’язково. Якщо ви лише робите вигляд, що промили її, вона буде гірчити.
  • Спочатку можна відварити кашу на молоці, а коли вона википить, додати молоко, дати інгредієнтів ще раз закипіти.
  • Каша виходить смачнішим, якщо готувати її в емальованій каструлі, в чавунному казанку вона не пригорає. А ще він довше зберігає тепло.
  • Не подавайте кашу на стіл відразу, дайте їй трохи настоятися.

Диетологическое застосування

Пшенична каша давно заслужила повагу дієтологів. Вона вважається низькокалорійної, але заряджає енергією на весь день. Ось чому краще починати сніданок з неї, а не з бутербродів, до яких ми так звикли.

Яку роль пшенична каша на молоці грає для схудненняНе судіть кашу по скромному зовнішньому вигляду. У ній міститься кальцій, калій, залізо, фосфор, вітаміни А, С, В6, 12, Е і РР. Крім того, що ви будете стрункішати з кожним сніданком, ваші волосся стане блискучим, шкіра — еластичною, а нігті — міцними.

Каші на основі пшеничної крупи — вороги шлаків і токсинів. Єдине, що якщо ви включили її в дієтичний раціон, прислів’я «кашу маслом не зіпсуєш», тут недоречна. Точніше, кашу, може, і не зіпсуєте, а от свою тонку витончену талію цілком ймовірно. Краще буде додати родзинки.

Кулінарне застосування

Якщо ми вже заговорили про додаткових інгредієнтів, здатних урізноманітнити і збагатити смак пшеничної каші на молоці, то варто відзначити ще декілька:

Як можна урізноманітнити рецепт пшеничної каші на молоці

  • Сухофрукти. Курага, родзинки, інжир в рази підвищать цінність страви. Всім відома користь сухофруктів. До того ж вони володіють приємними смаковими якостями.
  • Фрукти. Це паличка-виручалочка для мам, які ніяк не можуть умовити свою дитину їсти з користю. Спробуйте натерти на тертці яблуко або грушу і просто додайте в кашу. Банан можна нарізати невеликими кубиками.
  • Горіхи. Цій страві пікантний смак додадуть мигдаль і волоський горіх. Страва з цими горішками буде смачніше в тандемі з ложечкою меду.

Способи приготування

Як приготувати пшеничну кашу на молоціЯкщо у вас є на кухні вірна помічниця у вигляді мультиварки, скороварки або пароварки, то питання про те, як зварити пшеничну кашу на молоці відпадає сам собою. Кухонна техніка полегшує це завдання донезмоги. Просто складируете в чашу всі компоненти і готуєте в режимі «Каша». Масло додайте в кінці. Для приготування мікрохвильовці знадобиться всього шість хвилин на максимальній потужності. Дістаємо нашу кашу, додаємо масло і ставимо в мікрохвильовку ще на три хвилинки. духовці каша готується до 40 хвилин при температурі 180 градусів. Ви визначте готовність по утворенню скоринки. Докладний рецепт пшеничної каші в мультиварці дивіться в окремому випуску.

Відео процесу приготування

Про те, як приготувати пшеничну кашу на молоці в мультиварці, дивіться на відео. Поки ви повернетесь з прогулянки або зберетеся вранці на роботу, смачний і корисний сніданок буде готовий.

Скільки людей — стільки думок, скільки хазяєчок — стільки секретів одного і того ж страви. Пшенична каша сподобається вам, якщо ви плануєте позбавитися від зайвої ваги, задумалися про здорове харчування або просто любите смачно поїсти. Розкажіть, вам вдалося прищепити всім членам сім’ї любов до пшеничної каші на молоці? А якщо і раніше ви з задоволенням її готували і їли, будемо раді дізнатися про ваш досвід.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *