Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді, рецепт з фото

Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді

Зміст

  • 1. Рецепт приготування пшеничної каші на воді
  • 2. Пшенична каша для схуднення
  • 3. Кулінарне застосування
  • 4. Способи приготування пшеничної каші на воді
  • 5. Відео процесу приготування

Пам’ятайте, що пшеничну кашу готують дітям в школі і в саду? Вона допомагає їм зростати і розвиватися, дарує заряд енергії, яка так необхідна невгамовному підростаючому поколінню. Каша допомагає пацієнтам відновити здоров’я після важкої хвороби. Вона рятує в боротьбі із зайвою вагою. А що вже говорити про те, що пшенична крупа одна з найдавніших. Користь і шкода пшеничної каші докладно висвітлені в окремому випуску нашого журналу. Погодьтеся, досить вагомих аргументів, щоб навчитися готувати цю страву. І вам знадобиться всього-то вода да каша. Відзначте момент для економії сімейного бюджету.

Результатом обробки зерен у відповідності з різними технологіями стають крупинки різного розміру. Звідси і різниця у пшеничних крупах. Найпопулярнішими вважаються «Полтавська» — велика та «Артек» — найдрібніша.

Переходимо від теорії до практики і починаємо готувати розсипчасту пшеничну кашу.

Рецепт приготування пшеничної каші на воді

Рецепт приготування досить простий. Для нього нам знадобляться:

  • 1 стакан пшеничної крупи;
  • 3 склянки води;
  • сіль – за смаком;
  • масло – за смаком.

Який рецепт приготування розсипчастою пшеничної каші на водіРетельно промиваємо крупу, поки вода не стане прозорою. Зверніть увагу, чи немає у крупі крупного сміття. Сюрпризи такого роду нашій страві ні до чого.

Коли вода кипітиме, зніміть білу пінку, що утворилася на поверхні. Посоліть майже готову кашу. Після того, як води в каструльці вже не стало, кашу щільно накрийте кришкою і навіть можете утеплити кухонними рушниками. Дайте настоятися каші і тоді вона «розквітне» на вашій тарілці ароматною стравою. Особливо, якщо додати в блюдо шматочок масла.

Корисні поради при приготуванні каші

  • Найбільша складність — не помилитися з пропорціями каші і води. Все залежить від того, страва який консистенції ви любите. Спробуйте зварити його в пропорціях дві склянки води і один стакан каші і виберіть свій варіант.
  • Якщо замість води використовувати бульйон, каша вийде не тільки ситної, але і ароматною.
  • Деякі висипають крупу у вже киплячу воду. Зазначимо, що страва буде ніжніше, якщо відразу додати головний інгредієнт у воду.
  • Помішуйте кашу, щоб вона не пригоріла. Інакше страва буде зіпсовано.
  • Краще недолити води, ніж перелити. Перестараєтеся з кількістю рідини, і каша вийде в’язкою.
  • Масло, доданий під час варіння, робить кашу розсипчастою. Вершкове можна замінити рослинним.

Пшенична каша для схуднення

Страви на основі пшеничної крупи сприяють схудненню, так як вона знижує холестерин, регулює обмін речовин і бореться із зайвою вагою.

Яким чином пшеничну кашу використовують для схудненняПшенична каша допомагає виводити токсини і шлаки з організму. Відомо, що під час експериментів з харчуванням організм може недоотримувати корисні речовини. Маючи справу з пшеничного крупою, про це можна не турбуватися. Вона багата мікроелементами і вітамінним комплексом.

Після її вживання ви помітите не тільки стрункість фігури, але і те, як покращився стан шкіри, волосся заговорять про своє здоров’я блиском, а нігті не будуть ламатися. Не дарма навіть існує дієта, заснована на меню, де пшенична каша в ролі головної складової. Вона так і називається – дієта на пшеничної каші.

Кулінарне застосування

Ми не дарма відзначили, що каша — хороший повноцінний гарнір. Але вона стане ще смачніше, якщо її приправити. Розсипчасту пшеничну кашу готують з підливою і соусами. Скромна, але «дружелюбна» каша поєднується з багатьма продуктами:

  • Овочі. Для тих, хто дотримується посту, стежить за фігурою або просто береже здоров’я, підійдуть страви з овочами. Можна зробити салат із свіжої або квашеної капусти, нарізати помідорки або огірочок. Для дитячого меню кашку маскують з допомогою морквяного пюре.
  • М’ясо. З кашею подають відварну яловичину, курячий биточек або свинячу котлетку. Будь-який з цих продуктів зробить блюдо ситним. При цьому властивості каші сприяють тому, щоб їжа краще засвоювалася.
  • Гриби. Подайте до пшеничне гарніру грибочки, приготованим за улюбленим рецептом. Вони можуть бути як маринованими, так і смачно підсмаженими і приправленими. Добре поєднуватимуться печериці та гливи.
  • Риба. Корисний тандем вийде, якщо поєднати кашу з рибою. Її можна загасити, посмажити в клярі або зробити з неї котлетку. Останній варіант більше сподобається дітям.
  • Мед. Каша легко перетвориться в солодку, якщо додати трохи меду. Збагатять смакове поєднання горішки (волоські, фундук, мигдаль, кешью, фісташки, кедрові, бразильський) і родзинки.
  • Фрукти. Перетворить гарнір десерт яблучне пюре або груша. Тоді кашу краще присипати цукром за смаком.

Способи приготування пшеничної каші на воді

Як можна приготувати пшеничну кашу на воді в мультиварціПерш ніж готувати пшеничну кашу в мультиварці, пароварці або скороварці, змастіть чашу маслом. Засипаємо в неї крупу, заливаємо водою, солимо,…горшочек, вари! Пшенична каша, приготовлена духовці, нагадує про бабусині страви з печі. Чим довше каша нудиться, тим м’якше і ніжніше стає.

мікрохвильовій печі трохи більше склянки крупи готується до півгодини. Але треба пристосуватися до пропорцій води і вибрати необхідну кількість часу.

Відео процесу приготування

На відео показано, як приготувати пшеничну кашу на воді, використовуючи сковорідку. Такий спосіб зробить кашу розсипчастою й збереже її корисні властивості.

Розсипчаста пшенична каша, зварена на воді, заощадить час і гроші, а замість цього додасть до вашого раціону корисну нотку. Візьміть за звичку готувати пшеничну кашу хоча б двічі на тиждень, експериментуючи з новими смаками, і тоді вона дійсно може стати основою для кулінарного шедевра. І це заслужено. А ми будемо раді бачити і читати про результати ваших старань.

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *