Японська дієта: принцип японської дієти, відгуки

Японська дієта довгожителів

Японська дієта настільки ж загадкова, як і кухня Країни висхідного сонця. Вона відображає вікові традиції довгожителів і мирно співіснує з новітніми догмами раціонального харчування. Низька калорійність, велика кількість рису, морепродуктів і овочів – це поєднання ідеально підходить для зірок і звичайних жінок.

Екскурсія в історію японської дієти

Далека Японія викликає у європейців безліч яскравих асоціацій: танки, сад каменів, суші, ікебана, бонсай, харакірі. І, якщо лялькові личка гейш і суворі самураї перетворилися в тіні, ставши джерелом легенд і невичерпних фантазій, то вічні цінності Країни висхідного сонця заслуговують захоплення і самого пильної уваги.

Така улюблена багатьма зірками і звичайними жінками японська дієта запозичена з багатого кулінарної спадщини. Більш того, вона відображає філософський підхід жителів загадкової країни до самої їжі: їжа має бути здоровою. Адже і японцям варто вірити. Жодна інша держава не може змагатися з такими показниками, як середня тривалість життя в Японії. Остров’яни Окінави і зовсім побили всі можливі рекорди, вважаючи сімдесятирічного людини «ще дитиною».

Японці – визнані трудоголіки, які майже не відпочивають. Але кожен з них виглядає на десять років молодше паспортного віку: променистий погляд, гладка шкіра, сяючі волосся. Такий результат – наслідок вживання малокалорійних, але багатих вітамінами і мінералами продуктів, які уповільнюють процеси старіння на клітинному рівні.

Японська дієта відгуки рекомендації

Рис – основа японської дієти

Основу японської дієти і меню корінного жителя становить рис. Цей культовий злак зовсім ще недавно виступав еквівалентом грошей і видавався самураям в якості зарплати. Рис володіє унікальною здатністю сорбувати і виводити з організму шлаки і токсини, до того ж, він не збуджує шлункову секрецію. Японці з’їдають не менше семи порцій злакових в день. Завдання худеющей леді – не налягати на рис, а постаратися зрозуміти його різноманітність. Нешліфований, індійський, басматі, єгипетський камоліно і таїландський жасминовий, дикий (його ще називають чорним або американськими) можна сміливо комбінувати з морепродуктами або овочами.

Трохи про тофу, сої та інших продуктах

З китайської кухні японці запозичили квасолю, сою. Тофу – це прекрасний аналог сиру і джерело білка рослинного походження. А соусами на основі сої (найвідоміший – Сэю, його отримують із зерен пшениці і бобів після бродіння) приправляють практично всі страви. Такий підхід (як і додавання вассабі, маринованого імбиру, прянощів, запашних трав, водоростей, зерен кунжуту) дозволяє поліпшити травлення і смакові якості, не зловживаючи під час японської дієти шкідливої сіллю. Соєві боби мають ще один плюс. Вони містять рідкісні види поліфенолу і ізофлавона, які запобігають втраті кісткової маси і служать профілактикою остеопорозу (це властивість обов’язково варто взяти на замітку жінкам середнього віку).

В арсеналі будь-якого кухаря Країни висхідного сонця багато овочів. Чого тільки коштують кілька видів багатоликого цибулі, від білого хосонеги до золотистого таманоги. А адже є ще бамбук, лотос і менш екзотичні, цілком придатні для японської дієти морква, капуста, часник, огірки, салат, редиска, які можна і потрібно використовувати. Інгредієнти варто змінювати, в залежності від пори року. Адже саме в сезон овочі мають найбільшу цінність, а свіжа їжа дозволяє обійтися мінімумом кулінарної обробки.

У нашій місцевості навряд чи вдасться відшукати справжнє мармурове м’ясо. Щоб його отримати, бичків качають в колисках і балують прекрасною музикою. Втім, цей продукт японці споживають вкрай рідко. Практично повна відмова від червоного м’яса цілком можна компенсувати вживанням риби і морепродуктів – ракоподібних і молюсків. Особливо цінні жирні сорти. Досить три рази в тиждень включити в меню сардини, тунець, лосось, макрель, навіть прозаїчну оселедець. Обов’язкова умова – правильна кулінарна обробка. Рибу краще варити або готувати на грилі і обов’язково слід виключити копчення (в цьому випадку повністю руйнуються корисні жирні кислоти і накопичуються токсини). Японська дієта цілком допускає зрідка (не частіше двох разів на тиждень) вживати яйця, біле м’ясо птиці і кролятини, субпродукти.

Про воді

Неодмінна умова для здорового існування – випивати достатню кількість чистої води. Ще краще, якщо вийде перейняти трепетне ставлення японців до чайної церемонії і зеленим сортів цього цілющого напою. Ніякого поспіху і поганих думок: тільки обстановка душевності, гармонії і спокою.

Японська дієта – для всіх віків

Японська дієта підходить абсолютно всім: підліткам, чоловікам і жінкам різного віку. Окрім зниження маси тіла, вона дарує відчуття легкості, радує сяючою і більш пружною шкірою. Це чудово демонструє квітучий вигляд Вікторії Бекхем – великий і давній шанувальниці японської дієти.

Не потрібно сприймати новий раціон як короткочасне засіб для схуднення. Право, щоб стати схожою на Бекхем і виглядати молодше, варто назавжди змінити звичну систему харчування, зробивши її трошки «японської».

Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения Chokolate Slim - комплекс для похудения

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *